Meerssen, 12 maart 2012 – Boels Zanders Advocaten gaat de e-mailmanagementoplossing van Mimecast in gebruik nemen, die door I.R.I.S. – partner van Mimecast in Nederland – wordt geleverd. Deze cloudoplossing maakt voor het advocatenkantoor automatisch een archief aan met alle inkomende en uitgaande berichten, is onafhankelijk van de eigen ICT-omgeving te benaderen en biedt extra opties om de workflow te versnellen. Op deze manier worden zowel de advocaten als de IT-manager ontzorgd.

Boels Zanders is gespecialiseerd in ondernemings-, handels-, arbeids-, vastgoed- en bestuursrecht en heeft momenteel 61 advocaten in dienst, verspreid over vier vestigingen. Het advocatenkantoor maakt een sterke groei door. Jos Meuwissen, ICT-manager bij Boels Zanders: “Door die groei neemt ook het e-mailverkeer enorm toe. Dat was voor ons de aanleiding om naar een andere oplossing voor het beheer van de berichtenstroom te kijken.”

De implementatie van Mimecast is nog in volle gang, maar Meuwissen ziet duidelijk voor ogen wat de voordelen zijn voor het team van advocaten. “Voorheen werden e-mails al opgeslagen in ons documentmanagementsysteem, en nu gebeurt dat volledig automatisch: dat geldt voor alle inkomende, uitgaande en interne berichten. Het e-mailarchief blijft tien jaar bestaan en dat is voor ons als advocatenkantoor een veilig idee. Dit archief is bovendien snel te benaderen. Verder biedt de oplossing veel opties die de workflow vereenvoudigen en versnellen, zoals automatische conversie naar PDF en automatische toevoeging van een handtekening. Dat deden we eerder allemaal handmatig. Een voordeel voor mijzelf is dat de applicatie onafhankelijk van onze eigen ICT-omgeving functioneert. Dat betekent dat het e-mailarchief wereldwijd te benaderen is, ook vanaf mobiele apparaten zoals iPhones en BlackBerry’s. Zo ontzorgt Mimecast niet alleen de advocaten binnen ons kantoor, maar ook de ICT-manager.”

Naast Mimecast hebben we nog een alternatief bekeken”, vertelt Meuwissen. “Maar deze oplossing bood minder opties. Het voordeel van Mimecast ten opzichte van andere aanbieders vind ik ook dat je er zeker van bent dat je data relatief dichtbij opgeslagen is en niet in een datacenter aan de andere kant van de wereld.”

Boels Zanders was al goed bekend met de werkwijze van I.R.I.S., aangezien I.R.I.S. enkele jaren geleden ook de implementatie van documentmanagementsysteem WorkSite bij het advocatenkantoor verzorgd heeft. Meuwissen: “De samenwerking met I.R.I.S. is altijd goed verlopen, dus de keuze voor een implementatiepartner was snel gemaakt.”

Rate this post

Print Friendly