Bekroonde toonaangevende Océ Arizona printkwaliteit tegen een prijs die eerder thuishoort bij productieomgevingen met kleine volumes

‘s-Hertogenbosch, 7 maart 2012 – Océ, toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en printen van documenten voor professionals, kondigde vandaag de nieuwe Océ Arizona® 318 GL printer aan, een uiterst adequaat instapmodel UV-flatbedprinter waarmee kleinere drukkers toegang krijgen tot de wereld van de hoogwaardige mogelijkheden van UV-flatbedprinten. De Océ Arizona 318 GL printer zal worden getoond in stand F50 van Océ (Hal 3) op de tentoonstelling FESPA Digital 2012, die van 21 tot 24 februari plaatsvindt in Barcelona, Spanje.

Populaire serie UV-flatbedprinters
In 2010 waren de printers uit de Océ Arizona serie goed voor 43 procent van de nieuwe installaties in de markt voor UV-flatbeds voor middelgrote volumes. Sinds de eerste levering van een printer uit de Océ Arizona serie in 2007 werden tot op heden bijna 3000 systemen op basis van dit platform geleverd.

“De populariteit van de Océ Arizona serie in de markt bewijst hoeveel voordelen en mogelijkheden deze systemen onze klanten bieden”, aldus Attilio Mainoli, CEO van Océ Display Graphics Systems. “Het Océ Arizona 318 GL model biedt kleinere drukkers – die dachten dat ze zich geen Océ Arizona model konden veroorloven – dezelfde veelzijdige toepassingsmogelijkheden als onze overige Océ Arizona modellen, tegen een betaalbare prijs.”

Flatbed printsysteem tegen betaalbare prijs
De Océ Arizona 318 GL flatbedprinter biedt hoogwaardig printen op hetzelfde robuuste platform als de Océ Arizona 360 GT printer, tegen een prijs die eerder thuishoort bij productieomgevingen met kleine volumes, terwijl dezelfde veelzijdige toepassingsmogelijkheden worden geboden. De prijs is ongeveer 35 procent lager dan voor het model Océ Arizona 360 GT voor gemiddelde volumes. De Océ Arizona 318 GL printer is ideaal voor beletteraars, kleinere printshops en reprografische bedrijven en andere grafische bedrijven die de kwaliteiten en mogelijkheden van een onvervalste flatbed nodig hebben, maar zich geen grote kapitaalinvestering kunnen veroorloven.

“De Océ Arizona 318 GL printer is een welkome toevoeging voor printproviders met lagere volumes die gewacht hebben op het uitkomen van een ware flatbed UV-printer zonder noodzaak van een zware kapitaalinvestering”, aldus Frank Welte, eigenaar van Welte GmbH, provider van digitale print- en nabewerkingsservices uit Freiburg, Duitsland.

Met de Océ Arizona 318 GL printer kunnen printproviders hoogwaardige uitvoer produceren met printsnelheden tot 18 vierkante meter per uur in de Express Mode, ofwel meer dan twintig stuks plaatmateriaal van 70 x 100 cm.

Daarnaast is de voordelig geprijsde ONYX® PosterShop® X10 Océ Edition software beschikbaar voor aansturing van de printer. ONYX PosterShop software vergroot de productiviteit doordat gebruikers hun workflow hiermee flexibeler kunnen beheren. De software omvat geavanceerde en aangepaste functies voor nesting om maximale besparingen op media te realiseren en heeft bovendien een witte inkt-functie voor snelle jobvoorbereiding.

Onvervalste flatbed biedt veelzijdige toepassingen
De Océ Arizona 318 GL printer kan printen op harde media tot 1,25 bij 2,5 meter met een dikte tot 48 mm, en is ontworpen voor het verwerken van zelfs de meest uitdagende toepassingen op het gebied van display graphics. Het flatbed-ontwerp houdt media op een plat oppervlak op zijn plaats met een vacuümsysteem, waardoor een nauwkeurige registratie is gegarandeerd. De flatbed-architectuur biedt mogelijkheden voor eenvoudig printen van rand tot rand (full bleed), het gelijktijdig printen van meerdere platen, dubbelzijdige prints met perfecte registratie en het printen van grote displays verspreid over meerdere platen – allemaal toepassingen die moeilijk zijn te realiseren op printers die de media door het printsysteem voeren. Deze ware flatbed-architectuur maakt printen mogelijk op op onregelmatig gevormd of niet-rechthoekig materiaal, zware substraten, ongewoon glad materiaal zoals glas, of materialen met een oneffen oppervlak zoals multiplex of gespannen schilderslinnen.

Opties vergroten de flexibiliteit
De standaard geïnstalleerde White Ink Option maakt onderprinten op niet-witte media of objecten, overprinten voor backlit-toepassingen op transparante media en/of printen van wit als steunkleur mogelijk. Sinds 2008 heeft meer dan 90 procent van de kopers van een Océ Arizona printer gekozen voor deze belangrijke optie voor hun printer, vanwege de hoogwaardige en winstgevende toepassingen die ermee mogelijk zijn.

Bovendien is een Roll Media Option verkrijgbaar, zodat ook geprint kan worden op flexibele media zoals vinyl, zelfklevend vinyl, scrimmateriaal, papier en blue-back papier zonder concessies te doen aan de doorvoercapaciteit van harde substraten. Volledige campagnes – inclusief borden van hard materiaal, banners en posters – kunnen met één printer worden geproduceerd, waardoor de kwaliteit en consistentie van alle geprinte items gewaarborgd blijft.

In elk opzicht een ware Océ Arizona printer
Het Océ Arizona 318 GL model is in elk opzicht een ware Océ Arizona printer. Het model is uitgerust met Océ VariaDot® imagingtechnologie voor bekroonde, hoogwaardige uitvoer. Voor Océ VariaDot technologie zijn geen “lichte” kleuren nodig om een hoge beeldkwaliteit te verkrijgen, waardoor aanzienlijk minder inkt wordt verbruikt, liefst minder dan de helft van wat gebruikelijk is bij de meeste concurrerende systemen.

Bovendien wordt gebruik gemaakt van een door Océ ontworpen UV-systeem dat extra UV-energie levert ten behoeve van moeilijk drogende media, terwijl de warmte op het mediumoppervlak met 50% wordt verminderd. Daarnaast beschikt dit model over een tafelblad nieuwe stijl, waarmee ook uiterst dunne media rechtstreeks op de tafel kunnen worden geprint zonder mechanische storingen wanneer het materiaal in de vacuümopeningen komt vast te zitten.

Hoog aangeschreven serie UV-flatbeds
Alle printers uit de Océ Arizona serie – dus ook het nieuwe Océ Arizona 318 GL model – worden gekenmerkt door dezelfde, meermaals bekroonde beeldkwaliteit en robuuste architectuur die zo kenmerkend is voor de kwaliteit, betrouwbaarheid, productiviteit en gebruikersvriendelijkheid die Océ te bieden heeft. Océ Arizona UV-flatbedprinters hebben tot op heden 27 awards van organisaties overal ter wereld in de wacht gesleept. Deze awards vormen een erkenning van de kwaliteit en innovatie die elke printer uit de Océ Arizona serie kenmerken.

Rate this post

Print Friendly