Schiphol-Rijk – 6 maart, 2012 – NetApp (Nasdaq: NTAP) heeft per direct Manfred  Reitner aangesteld als Senior Vice President en General Manager van NetApp EMEA.  In zijn nieuwe rol is Reitner verantwoordelijk voor alle NetApp-regio’s en -activiteiten in EMEA, die een belangrijke bijdrage moeten leveren aan de  groeistrategie van NetApp en de versterking van de klant- en partnerrelaties.  Reitner volgt Andreas König op, die deze functie bekleedde vanaf 2007. Andreas  neemt eind juni 2012 afscheid van NetApp.

Manfred  Reitner was vanaf 2009 Vice President Enterprise Area bij NetApp. In die functie  was hij verantwoordelijk voor de salesteams en zakelijke groei in Frankrijk,  Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Reitner, afgestudeerd in  computerwetenschappen aan de Technische Universiteit München, startte zijn  salescarrière in 1997 bij NetApp. Bij aanvang was hij in Centraal-Europa  verantwoordelijk voor de sales en vanaf 2003 richtte hij zich alleen op de  Duitse markt. Voor Reitner bij NetApp in dienst ging, bekleedde hij diverse  salesfuncties bij Siemens, Hewlett-Packard, Maxtor en SGI.

“Ik ben trots  op de resultaten en de leiderschapspositie die Andreas voor NetApp behaalde in  de afgelopen zestien jaar in EMEA”, zegt Rob Salmon, Executive Vice President  Field Operations bij NetApp. “Ik kijk er naar uit om Manfred Reitner te  ondersteunen bij het versterken van de bedrijfsstrategie in EMEA. Sinds Manfred  bij NetApp in dienst is, heeft hij zijn leiderschapskwaliteiten bewezen en heeft  hij een succesvolle strategie ontwikkeld en doorgevoerd die heeft gezorgd voor  een groeiende business in de grootste landen van EMEA. We zorgen voor een  soepele overdracht in de komende maanden, zodat we de continuïteit in de  business voor onze partners en onze klanten kunnen  waarborgen.”

“Ik ben  vereerd dat ik de kans krijg om het EMEA-team van NetApp te leiden en ik kijk er  naar uit om de fundering uit te bouwen die Andreas in de regio heeft gelegd”,  zegt Manfred Reitner. “Ik zal er alles aan doen om NetApp te laten groeien naar  de nummer één positie in de storagemarkt in EMEA. Uiteraard blijven we onze  beloften nastreven om onze klanten en partners succesvol te laten zijn en  blijven.”

Rate this post

Print Friendly