Hoofddorp – 29 februari 2012– OpenText (NASDAQ: OTEX, TSX: OTC) heeft de wereldwijde samenwerkingsovereenkomst met Microsoft Corporation uitgebreid. Op die manier wil de organisatie bredere ondersteuning bieden voor cloud computing-initiatieven van Microsoft. Als onderdeel van de samenwerking zal de nieuw gevormde Business Process Solutions Group (BPS) een aantal procesmanagement- en casemanagement oplossingen leveren aan het Windows Azure cloud computing-platform.

OpenText was één van de eerste softwareleveranciers, die drie jaar geleden aankondigden ondersteuning van Windows Azure toe te voegen aan recordsmanagement- en archiveringsoplossingen. De strakkere afstemming tussen de twee bedrijven biedt klanten meer flexibiliteit in de manier waarop OpenText-applicaties worden ingezet: volledig in de cloud, on-premise of een combinatie van in de cloud en on-premise.

Deze nieuwe overeenkomst breidt de huidige samenwerking tussen OpenText en Microsoft uit op het gebied van BPM en cloudtechnologie. De overeenkomst omvat een vierjarige samenwerking omtrent de inzet van technologie en klantgerichte middelen. Deze overeenkomst past uitstekend binnen de bredere OpenText-strategie die tot doel heeft klanten een volledig assortiment van op cloud gebaseerde oplossingen te bieden, aangevuld met flexibele implementatieopties.

Het is goed om te zien dat Windows Azure is opgenomen binnen Business Process Solutions van OpenText”, zegt Walid Abu-Hadba, Corporate Vice President, Developer en Platform Evangelist bij Microsoft Corp. “Samen kunnen Microsoft en OpenText bedrijven helpen om processen efficiënt aan te sturen en service-oplossingen schaalbaar te maken. Deze uitbreiding onderstreept de gezamenlijke inzet van Microsoft en OpenText om door te gaan met de voortdurende innovatie die de cloud heeft te bieden.”

Om het optimale uit de cloud te halen, werken OpenText en Microsoft samen om nieuwe, industriespecifieke applicaties te ontwikkelen. Deze moeten voldoen aan zowel de zakelijke als de gebruikersbehoefte binnen diverse industrieën, zoals financiële dienstverlening , olie en gas, nutsbedrijven en de publieke sector. “Dit is weer een voorbeeld van hoe OpenText en Microsoft voortdurend hun relatie versterken in het belang van onze gezamenlijke klanten”, zegt James Latham, Chief Marketing Officer bij OpenText. “Windows Azure biedt een aantal interessante mogelijkheden voor nieuwe applicaties. Tegelijkertijd levert het klanten meer ontwikkelingsmogelijkheden op die leiden tot meer effectiviteit, vereenvoudigde implementaties en lagere operationele kosten.”

Een voorbeeld van de manier waarop OpenText BPM-applicaties uitbreidt met SharePoint is te zien in deze demonstratie video.

 

 

Rate this post

Print Friendly