Londen, 28 februari 2012 – Ricoh’s bijdrage aan drupa 2012  overtreft die van alle voorgaande jaren. Bezoekers van de Ricoh-stand in hal 08a (B46-1 en B46-3) kunnen kennismaken met het uitgebreide aanbod van software, hardware en diensten voor grafimediabedrijven die verder willen groeien door hun dienstverlening uit te breiden. Centrale repro’s ervaren hoe Ricoh ze kan ondersteunen bij het vercommercialiseren van hun printactiviteiten. Ricoh toont bezoekers onder andere haar TotalFlow-portfolio, losblad full colour productiesystemen Ricoh Pro C901(s) en de Pro C751-serie en het InfoPrint VP 5000 continuous feed inkjetsysteem. Ricoh presenteert ook haar nieuwe Carbon Balanced Production Printing programma, de vernieuwde versie van het Ricoh Business Driver Programma™ en een nieuwe grootformaat kleurenprinter.

Tijdens de beurs richt Ricoh zich vooral op verandering: een nieuwe toekomst die vorm krijgt door samenwerking tussen Ricoh en printprofessionals. Het aanboren van nieuwe markten, toegang krijgen tot de meest recente kennis en expertise van de branche en het implementeren van nieuwe gestroomlijnde workflows, zijn enkele van de praktische toepassingen die Ricoh laat zien aan bezoekers van de stand. Hierbij onderscheidt Ricoh vijf toepassingsgebieden: marketing, verpakkingen, publishing, transactioneel en corporate omgevingen. Voor elk van deze toepassingsgebieden zijn klanten van Ricoh aanwezig die hun ervaringen delen over de verandering van hun organisatie door nieuwe printapplicaties en -diensten.

Ricoh biedt bezoekers die zich van te voren registreren een gepersonaliseerde ervaring. Registreren kan op www.ricoh-europe.com/drupa2012 . Deze bezoekers zal een interessant, op maat gesneden bezoek aan de stand worden aangeboden dat volledig is afgestemd op hun behoeften. Of het nu gaat om meer inzicht te krijgen in de web-to-print oplossingen van Ricoh of meer te weten te komen over de ondersteuning die Ricoh kan bieden bij de ontwikkeling van hun organisatie.

Peter Williams, Executive Vice President van Ricoh Europe PLC en hoofd van de Production Printing Business Group in Europa, verklaart: “Zonder twijfel zullen grafimediabedrijven en centrale repro’s moeten veranderen om zich aan te passen aan de markt van vandaag. En er zijn vele nieuwe trends, zoals direct marketingcampagnes, printing on demand en just-in-time leveringen, die allemaal kansen bieden waar organisaties nu en in de toekomst voordeel uit kunnen halen.”

Nieuwe producten en diensten op drupa 2012

De nieuwe versie van het Ricoh Business Driver Programma breidt de ondersteuning voor leden nog verder uit. Deze exclusieve website bevat nieuwe marktonderzoeken, opinieartikelen, presentaties, praktijkgerichte e-learningcursussen, trainingen en consultancy diensten. Daarnaast kunnen leden via blogs en platformen in contact komen met vooraanstaande consultants, specialisten van Ricoh en andere gebruikers.

Op de stand van Ricoh wordt ook de nieuwste grootformaat inkjet kleurenprinter gepresenteerd. De Ricoh Aficio CW 2200SP is speciaal ontworpen voor de groeiende CAD-markt. De innovatieve printer werkt met Ricoh Liquid Gel-inkt en is bij uitstek geschikt voor organisaties, zoals architectenbureaus, bouwbedrijven, engineeringbureaus, nutsbedrijven en andere locaties waar productie van grootformaat technische tekeningen aan de orde is. De printer kan ook worden ingezet in centrale repro’s en copyshops. De Liquid Gel-inkt biedt hoge productiviteit en uitstekende kwaliteit met scherpe lijnen.

Het Carbon Balanced Production Printing programma voor het CO2-neutraal produceren op Ricoh-productiesystemen wordt gepresenteerd in de Ricoh-milieuzone. Het gaat om een Europees initiatief dat later over de hele wereld wordt geïmplementeerd. Het programma is speciaal ontworpen om printprofessionals te helpen het milieueffect van hun printactiviteiten te verminderen en om hun opdrachtgevers CO2-neutraal drukwerk te garanderen. Het programma bestaat uit drie stappen: analyseren, optimaliseren en compenseren. De eerste stap is een grondige analyse om de jaarlijkse CO2-uitstoot van het drukwerk te bepalen. De tweede stap is het optimaliseren van de CO2-uitstoot van de productie. Een Carbon Balanced Calculator, verkrijgbaar via het Ricoh Business Driver Programma, bepaalt de hoeveelheid CO2-uitstoot die bij elke printopdracht wordt gegenereerd. Vervolgens wordt bepaald wat de meest milieuvriendelijke printmethodes zijn en worden deze geïmplementeerd. Als laatste stap wordt de resterende en onvermijdelijke CO2-uitstoot gecompenseerd.

Het InfoPrint 5000 VP full colour continuous form inkjetsysteem is het nieuwste product in de InfoPrint 5000 productfamilie. De hoge snelheid tot 722 feet/220 meter per minuut is ideaal voor organisaties met extreem hoge volumes en korte doorlooptijden. De full colour InfoPrint 5000 VP complementeert de overige InfoPrint 5000 systemen en brengt u dezelfde gunstige ROI met diverse snelheden, uitstekende kwaliteit, een compact en eenvoudig design, hoge betrouwbaarheid en eenvoudige bediening.

Graham Moore, Director Business Development van Ricoh Europe, zegt: “Grafimediabedrijven en centrale repro’s hoeven niet alleen te staan wanneer ze de uitdaging aangaan om hun dienstverlening uit te breiden, zoals marketingcampagnes in verschillende media met gepersonaliseerde direct mail en persoonlijke url’s (PURL’s), transpromotionele communicatie en precision marketing applicaties. Drupa 2012 is een unieke gelegenheid Ricoh te ontmoeten en kennis te maken met onze producten en diensten ter ondersteuning van de uitbreiding van uw dienstverlening en groei van uw organisatie.”

www.ricoh-europe.com/drupa2012

Rate this post

Print Friendly