Breukelen, 28 februari 2012 – Xerox Nederland en Quintor sluiten een samenwerkingsovereenkomst voor de verkoop van NxPublisher,  de cloudoplossing van Quintor. NxPublisher is een online ontwerp- en  editingoplossing waarmee klanten van grafische bedrijven zelf aan de slag kunnen  met hun grafisch ontwerp. Met NxPublisher gaat Xerox een Design-to-Print  clouddienst aanbieden die grafische ondernemers kan helpen hun klanten extra  service te bieden. Zo kunnen meer opdrachten ontstaan en tegelijkertijd dalen de  kosten voor de opdrachtgevers.

Gerard Kruijt, solutions business manager bij Xerox Nederland is blij  met deze samenwerking: “De voordelen van NxPublisher zijn legio. Zo is de dienst  binnen enkele uren operationeel in te richten, vergt het geen investering in  hardware, is er geen systeembeheer nodig en biedt het een nieuw platform waarop  reeds bestaande ontwerpen slim hergebruikt kunnen worden. Zo ontstaan nieuwe,  professioneel vormgegeven communicatiemiddelen die de opdrachtgever zelf kan  maken. Zelfs vormgevers kunnen op deze manier meeverdienen aan het hergebruik  van eerder door hun gemaakte ontwerpen door deze aan te bieden in een eigen  NxPublisher omgeving.”

Johan  Tillema, CEO van Quintor: “We zijn verheugd over deze samenwerking en de wijze  waarop Xerox het partnerprogramma uitrolt. Geen loze woorden en vage beloftes,  maar hier merk je dat er echt gebouwd wordt aan een ecosysteem. Zelfs op de  onlangs gehouden grafische vakbeurs in Hardenberg bracht Xerox partners bij  elkaar om kruisbestuiving te realiseren. Deze openheid en gelijkgestemdheid zijn  een broedkamer voor innovatieve ideeën.”

Martijn Brand, algemeen directeur Xerox Nederland over de samenwerking:  “De samenwerking met partners als Quintor is onderdeel van het nieuwe Xerox  waarin we veel verder gaan om klanten te helpen hun communicatie en  bedrijfsprocessen te optimaliseren en kosten te verlagen of zelfs complete  processen namens klanten af te handelen. NxPublisher is een goed voorbeeld hoe  je met inzet van technologie waarde kunt creëren in zowel de grafische industrie  als bij hun opdrachtgevers.”

Extra Service

NxPublisher kan worden aangeboden als extra dienst van een grafisch  bedrijf of interne grafische afdeling die zijn producten wil aanbieden/verkopen  (drukwerk/printwerk of het ontwerp zelf). NxPublisher wordt als integraal deel  opgenomen in zijn website/portal en toont alleen de ontwerpen die de aanbieder  beschikbaar stelt. Dit kan uiteraard afgeschermd worden om alleen geautoriseerde  personen toegang te geven. Tevens kan bepaald worden welke beeld-, positie-, kader- en andere huisstijlelementen non-editable zijn, zodat iedereen vrijuit  kan ontwerpen zonder schade aan de huisstijl toe te brengen. Op het moment dat  de gebruiker zijn ontwerp in zijn browser klaar heeft, kan hij dit bestellen,  waarbij zaken als aantal, papiersoort, kosten, verzendwijze en afrekenen  vastgelegd worden. Daarna krijgt de aanbieder automatisch een link voor de  download van het complete (aangepaste) ontwerp in Adobe PDF of in IDML-formaat  en een jobticket voor het verwerken van de order.

De  onderliggende ontwerpen van de ontwerp- en editingoplossing NxPublisher zijn  gebaseerd op IDML, het Adobe Indesign formaat dat door professionele vormgevers  wordt gebruikt. Via hun webbrowser kunnen nu ook niet-grafisch onderlegde mensen  de professioneel vormgegeven documenten aanpassen aan hun eigen wensen en hun  eigen teksten en beeldmateriaal met eenvoudige tools integreren, zonder  daadwerkelijk software te installeren. NxPublisher is aan de webzijde gebaseerd  op Flash waardoor professionele editing met een groot aantal  Indesign-mogelijkheden geboden wordt. Tekst, kleur, transparanties, polygonen,  rotatie, uitsnedes, verschalingen en dergelijke functies zijn gewoon via de  browser uit te voeren. Na het aanpassen van een bestaand ontwerp of het maken  van een volledig nieuw ontwerp, kan het grafische bedrijf of de ontwerper dit  bestand weer openen in Indesign om verdere aanpassingen of fine-tuning uit te  voeren. Ook kan een highres PDF direct gedownload worden voor print- of  drukwerkafhandeling.

Beschikbaarheid

NxPublisher-diensten worden via Xerox en haar channelpartners aangeboden  in de cloud. Het grafisch bedrijf betaalt een kleine maandelijkse vergoeding en  een variabel bedrag (dat aan de eindgebruiker kan worden doorberekend) per  verstrekte opdracht. Meer informatie over NxPublisher is te vinden op www.nxpublisher.com.

Rate this post

Print Friendly