Hoofddorp,  28/02/2012 – De tijdbesparing die met automatische formulierverweking te  realiseren is, kan oplopen tot meer dan 80%. Dat blijkt uit praktijkonderzoek  van DDi Document Software. Een vergaand inzicht in de mogelijkheden,  onderliggende technieken en het besparingspotentieel van het vastleggen van  gegevens en het automatisch verwerken van verschillende typen formulieren is nu  terug te lezen in de nieuwe White paper van DDi Document Software over Data  Capture enElektronische  Formulierverwerking.

Elektronische  Formulierverwerking

Het handmatig  invoeren van gegevens die op papier staan is uiterst kostbaar en kan in  heel veel gevallen een stuk goedkoper. Software voor automatische  formulierverwerking biedt hierin uitkomst. Afhankelijk van het type formulier  kunnen de besparingen uitgedrukt in tijd oplopen van 30% tot meer dan 80%. Het  gaat hier om gestructureerde, semi gestructureerde en ongestructureerde  formulieren. Voorbeelden zijn respectievelijk keuzelijsten, declaraties en  schadeformulieren, maar uiteraard zijn alle formulieren in te delen in deze  groepen en ook in de meeste gevallen zeer geschikt om te automatiseren.

Meer  informatie over elektronische formulierverwerking, de  toepasbaarheid en praktijkervaringen met de verschillende oplossingen zijn terug  te vinden in de White  paper Elektronische Formulierverwerking. Deze is verkrijgbaar via www.ddi.nl/kennisbank.

Rate this post

Print Friendly