Veghel/Boxtel, 23 februari 2012 – Legrand heeft vandaag de acquisitie van de Aegide Group en haar dochterbedrijven  Minkels, Cortexon, Vaultex en dcs aangekondigd.
Vanaf deze datum zal Dhr. Gery Morssinkhof  zijn functie als Chief Executive Officer van de Aegide Group overdragen aan Dhr.  Jeroen Hol, de voormalige Chief Commercial Officer van het bedrijf. Dhr.  Morssinkhof zal actief betrokken blijven bij Aegide’s strategieontwikkeling en  business development als consultant voor Legrand. De rest van het managementteam  van Aegide blijft ongewijzigd.
Irving van Nes, Managing Director  Legrand Nederland
“Minkels is een  gevestigd, sterk merk in heel Europa en daarbuiten, met een uitstekende  reputatie op het gebied van innovatie en totaaloplossingen voor de  datacentermarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat het Aegide/Minkels productaanbod bijzonder complementair is aan Legrand’s huidige  datacenteraanbod van o.a. kabelmanagementoplossingen, modulaire UPS-en, railkokers, beveiligingsystemen, schakelkasten en oplossingen op het gebied van datacom connectiviteit”.
Jeroen Hol,  CEO Aegide Group
“Legrand is  wereldwijd zeer actief in de datacentermarkt met diverse bekende productlijnen  en merken. Ortronics (gestructureerde bekabeling en VDI) en Cablofil (wiremesh),  zijn bijvoorbeeld zeer gerenommeerde merken in onze markt. Aegide en Legrand  zullen samenwerken aan een nog completer productportfolio voor de  datacentermarkt. Dit resulteert in extra mogelijkheden op het gebied van  complete, geïntegreerde, energie-efficiënte en beveiligingsoplossingen voor  missie kritische datacenter operaties”.
Rate this post

Print Friendly