ABN AMRO, ING en Rabobank bieden klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om eenvoudig rekeningen te ontvangen, te bewaren en te betalen binnen internetbankieren. Deze nieuwe financiële inbox binnen internetbankieren heet FiNBOX. FiNBOX is de nieuwe naam voor de Digitale nota.

Vandaag start een massamediale campagne om klanten bekend te maken hiermee. Rieko Kester van Bluem: “FiNBOX is een uniek product met heel veel potentie. Al je rekeningen en waardedocumenten digitaal ontvangen op 1 plek, 7 jaar lang te bekijken, wie wilt dit nu niet? Het zal dankzij de campagne een geweldige vlucht nemen!”. Ludolf van der Veen van AddComm, vult aan: “Veilig in je vertrouwde bankomgeving acceptgiro’s en andere financiële post ontvangen is eigenlijk heel logisch. Wij hadden dit idee al bij de opzet van Bluem in 2000, alleen was de markt er toen nog niet klaar voor. Gelukkig liggen de kaarten nu totaal anders en zien we dit bevestigd worden in de groei van de digitale dienstverlening.”

FiNBOX is een ‘digitale brievenbus’ binnen het vertrouwde internetbankieren waarin klanten naast het betalen van rekeningen en acceptgiro’s ook andere financiële post kunnen ontvangen zoals bijvoorbeeld salarisstroken, pensioenoverzichten en polisbladen. Elk document ontvangen via FiNBOX wordt 7 jaar bewaard en blijft dus toegankelijk via de bank”.

Veel Nederlanders maken gebruik van internetbankieren en steeds meer klanten betalen hun facturen via internetbankieren. Ook versturen steeds meer bedrijven, overheden en instellingen elektronisch post. Binnen FiNBOX worden deze zaken heel eenvoudig gecombineerd. Via FiNBOX, binnen internetbankieren, ontvangt de klant op één plek financiële post in combinatie met de mogelijkheid van betalen als dat nodig is. Via een melding binnen zijn eigen internetbankieren weet de klant dat er nieuwe post klaarstaat. Dit zorgt voor gebruiksgemak en overzicht bij de klant.

Vanuit onze jarenlange ervaring als billing service provider kunnen we partijen snel aansluiten. Hierbij kunnen we onze klanten een combinatie van vormen aanbieden, dus van fysiek tot de nieuwste digitale kanalen. Bluem is marktleider voor de FiNBOX service en heeft al ruim honderd partijen aangesloten uit een reeks van sectoren zoals ABN AMRO Pensioenfonds, ABN AMRO Salarisstroken, Abonnementenland, ADP Payroll Services, CZ, Delta, De Goudse, Fa-med, Generali, Gemeente Eindhoven, Gemeente Tilburg, HCC, KNHS, T-Mobile en Volkshuisvesting Arnhem. Ook het aantal aangesloten partijen zal de komende maanden een grote vlucht nemen! Klaar voor de start?

Rate this post

Print Friendly