Nieuwegein, 21 februari 2012 – Vertica, onderdeel van HP en marktleider op het gebied van real-time analyse-platformen, kondigt Vertica 5.1 aan, de nieuwste versie van het Vertica Analyse Platform. De nieuwe versie biedt verbeteringen op het gebied van gebruikersgemak, beheer en integratie met het big data ecosysteem.

Het Vertica Analyse Platform is vanaf het begin ontwikkeld voor het verwerken van extreme data. Zo analyseren verschillende klanten real-time meer dan een Petabyte aan data. Vertica 5.1 is per direct beschikbaar en heeft een nieuwe grafische beheerconsole en uitbreidingen op het gebied van gebruikersgemak en beheer. Daarnaast bevat Vertica 5.1 een vernieuwd client-framework dat integratie met BI-, ETL- en analyse-oplossingen van derden en de integratie met andere ecosystemen vereenvoudigt. Vertica biedt tot slot een superieure performance.

“Met de nieuwe Vertica-beheerconsole is het beheren en monitoren van een Vertica datawarehouse-installatie nog nooit zo eenvoudig geweest”, aldus Colin Mahony, Vice President Products en Business Development van Vertica. “De Vertica Management Console heeft een ‘coole’ uitstraling en het creëren van een nieuw Vertica-cluster, het toevoegen van nodes, het verwijderen van databases en het monitoren van de systeemprestaties is zeer eenvoudig. Het is een kwestie van verslepen van iconen en het in de gaten houden van het dashboard met de status van het systeem.”

Vertica biedt als onderdeel van versie 5.1 een aantal nieuwe functies op analysegebied:

· Vertica Management Console – met versie 5.1 introduceert Vertica een nieuwe geïntegreerde oplossing voor het monitoren en beheren van Vertica-toepassingen. De Vertica Management Console is een zakelijke, grafische beheeroplossing die snel een intuïtieve, eenduidige weergave biedt van zeer grote Vertica-clusters en vanaf één punt configuratie en monitoring mogelijk maakt.

· Nieuw client-framework – Vertica introduceert een nieuw client-framework met brede platformondersteuning. Daarnaast zijn de ODBC- en JDBC-drivers volledig herschreven en geoptimaliseerd voor gebruik bij big data analyses. De nieuwe implementatie vergroot de kwaliteit van de drivers, de compliancy met standaarden, de compatibiliteit met tools van derden, de prestaties en de platformondersteuning aanzienlijk.

· Ecosysteem Integratie – als onderdeel van het nieuwe integratieframework biedt Vertica 5.1 een verbeterde integratie met het bredere big data ecosysteem. Hieronder vallen Hadoop-distributies op basis van de Apache Commons Release 1.0.0, inclusief Hortonworks Data Platform v1. Aanvullend hierop heeft Vertica’s Informatica Plugin verschillende kwaliteits- en performanceverbeteringen ondergaan.

· Integratie met Autonomy IDOL 10 – Vertica 5.1 is een belangrijk onderdeel van Autonomy IDOL 10, een baanbrekend informatieplatform dat real-time contextueel begrip van gestructureerde en ongestructureerde data biedt. IDOL 10 biedt één verwerkingslaag die organisaties in staat stelt om de betekenis van alle vormen van informatie, waaronder audio, video, social media, e-mail en web content, maar ook gestructureerde data zoals klanttransactiegegevens en geautomatiseerde sensordata vast te stellen en erop te reageren.

“Vertica heeft zich altijd gericht op de gebruikerservaringen. Vertica 5.1 biedt hulpmiddelen om het beheer en het monitoren van een Vertica-installatie nog eenvoudiger te maken, zodat gebruikers zich kunnen richten op het te gelde maken van al hun data”, aldus Scott Howser, Vice President Marketing van Vertica. “Het werk dat is verzet om ons client-framework te stroomlijnen, biedt onze klanten de mogelijkheid om dit snel en eenvoudig te integreren in hun bestaande analyse-omgeving.”

Met Vertica 5.1 breidt Vertica haar visie op Analytics Everywhere™ uit. Klanten kunnen hier voordeel uit halen doordat ze op basis van alle bedrijfskritische data afkomstig van verschillende bronnen met extreme data, die variëren van gestructureerd, semi-gestructureerd tot ongestructureerd, beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Vertica 5.1 biedt klanten de gevraagde flexibiliteit om hun data te gelde te maken in de huidige informatie-economie.

Prijzen en beschikbaarheid

Vertica 5.1 is per direct wereldwijd beschikbaar. De software is te downloaden bij Vertica, onderdeel van HP. De prijs is gebaseerd op een flexibel licentiemodel dat de hoeveelheid raw data dat is opgeslagen op het Vertica Analytics Platform als uitgangspunt neemt.

Rate this post

Print Friendly