Amstelveen, 20 februari 2012 – Na het succes van vorig jaar vormden Canon en Océ opnieuw één sterk team op de Grafische Vakbeurs 2012. Onder de noemer ‘Samen Scoren!’ presenteerden zij een gemeenschappelijk aanbod van de nieuwste professionele printoplossingen. Op de drukbezochte stand met een oppervlakte van 364 m² kregen bezoekers advies op welke manieren zij bij hun klanten konden scoren met vernieuwende producten, softwareapplicaties, substraten en toepassingen. Met als resultaat veel enthousiaste reacties van grafische ondernemers en nieuwe orders voor onder meer Canon imagePRESS, de nieuwe Océ CS9360 Eco-Ultra, Océ PRISMAprepare en Digital Store Front. Voor elke order die op de beurs is gesloten, maken Canon en Océ een bedrag over naar de Ruud Van Nistelrooy Academy.

Samen scoren in de praktijk

Canon en Océ lieten overtuigend zien hoe grafische ondernemers punten kunnen scoren bij hun eindklanten dankzij de kwalitatieve printoplossingen en diensten van beide bedrijven. “Voor onze klanten hebben we alles in huis – van fotografie tot print on-demand, van web-to-print tot supergrootformaat. De kracht van onze oplossingen is dat onze portfolio’s elkaar aanvullen en versterken. We hebben dit jaar op de Grafische Vakbeurs opnieuw laten zien dat Canon en Océ een winnende combinatie vormen als de nummer 1 in de grafische markt ”, vertelt Frank Huigen, Sales Director voor de grafische markt van Canon en Océ. “De markt kent uitdagingen en zoekt nieuwe kansen. Ondernemers zijn op zoek naar partners die hen kunnen helpen om deze kansen te grijpen. We zijn dan ook blij dat zoveel grafische bedrijven vertrouwen in ons hebben. Zo hebben onder meer 17 imagePRESS-systemen verkocht aan zowel bestaande als nieuwe klanten.”

Bezoekers kregen een goede indruk van het aanbod dat Canon en Océ in de markt zetten. Zo presenteerden zij hun eerste gezamenlijk ontwikkelde digitale printsysteem: de imagePRESS C7010 VPS-serie. De introductie van dit printsysteem is een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen beide partijen. Het combineert de uitstekende beeldkwaliteit en productiviteit van de Canon imagePRESS C7010VP en de verwerkingskracht van de Océ PRISMA®sync workflow. De imagePRESS C7010VP-serie produceert offset-kwaliteit en verhoogt de productie met het gebruiksgemak, de kostenvoordelen en de runlengte van digitale productie.

Tactiek bespreken in Softwarebar

Beide bedrijven toonden op de vakbeurs de allerlaatste technologische innovaties op het gebied van de hardware van Canon in combinatie met de workflow-oplossingen van Océ. Ook was een belangrijk deel van de software solutions te zien, zoals oplossingen voor variabel data printen (Fusion Pro), Web-to-Print (Digital Store Front), fotoboeken (Taopix), workflow Helix, PRISMAprepare en ONYX en crossmedia (Inspire). Deze oplossingen stonden centraal in de speciaal ingerichte en drukbezochte Softwarebar. Bezoekers konden terecht bij topcoaches die met hen de tactiek bespraken voor de beste winstkansen voor hun grafische onderneming. Naast deze tactiekbesprekingen kozen diverse ondernemers op de vakbeurs om in de krachtige software-oplossingen van Canon en Océ te investeren.

Het beursthema Samen Scoren! was een duidelijke knipoog naar het EK voetbal. Aangezien Canon één van de hoofdsponsors is van UEFA EURO 2012TM – dat in de zomer van 2012 in Polen en Oekraïne plaatsvindt – stonden veel applicaties in het teken van voetbal. Door het tonen van aansprekende voorbeelden inspireerden Canon en Océ grafische ondernemers tot het ontwikkelen van nieuwe applicaties voor hun klanten. Zo lieten zij zien hoe ondernemers efficiënt kunnen produceren met de juiste productie workflow (ONYX) voor de aansturing van zowel grafische als Sign & Display omgevingen. Ook konden bezoekers zien hoe een groot aantal softwareapplicaties van beide leveranciers samenwerkt met productiesystemen van beide fabrikanten. Zo toonden zij met de PRISMAprepare software hoe printopdrachten in een grafisch bedrijf flexibel, eenvoudig en kostenbesparend door operators printklaar kunnen worden gemaakt. Alle applicaties werden geproduceerd op de substraten uit het assortiment van Océ Imaging Supplies, die grafische en Sign & Display bedrijven bedient met een uitgebreid assortiment aan papier en overige media op klein- en grootformaat.

Kinderboeken

Grote publiekstrekker waren ook dit jaar de kinderboeken van uitgeverij Kluitman die ter plaatse werden geprint. Na de Kameleon, Pietje Bell en Dik Trom was nu het boek Koen Kampioen van Fred Diks aan de beurt. Iedereen mocht na het bezoek aan de stand een prachtig geprint exemplaar mee naar huis nemen. Het boek werd ter plaatse op de Océ VarioPrint 6320 Ultra en Canon imagePRESS-systemen geprint. De afwerking tot garenloos gebrocheerd boek werd verzorgd door Kentie, leverancier van high-end afwerkingapparatuur. Canon en Océ spelen hiermee in op de groeiende populariteit van printing on demand.

Rate this post

Print Friendly