Breukelen, 14 februari 2012 – Xerox Corporation heeft opnieuw haar goedgevulde patentportefeuille uitgebreid met nieuwe innovaties die organisaties helpen met het vereenvoudigen, versnellen en efficiënter inrichten van werkprocessen. Het bedrijf ontving vorig jaar 1030 patenten in de Verenigde Staten. Ook werden nieuwe patenten toegekend aan volle dochterbedrijven van Xerox, zoals ACS (Affiliated Computer Services), het Palo Alto Research Center (PARC) en XMPie. Samen met de patenten die de joint venture in Japan – Fuji Xerox Co Ltd – in 2011 kreeg, staat Xerox met 1618 patenten op de achtste plaats in de wereldwijde IFI Patent Intelligence lijst.

Door onze continue innovaties helpen wij onze klanten flexibeler en duurzamer te zijn in deze economisch zware periode. We kunnen ze bijvoorbeeld helpen door context van enorme hoeveelheden content makkelijker te begrijpen”, aldus Sophie Vandebroek, chief technology officer van Xerox en president van de Xerox Innovation Group. “Wij innoveren samen met anderen, of het nu gaat om samenwerken met partners uit het bedrijfsleven of universiteiten, of co-creatie samen met onze klanten waar ook ter wereld. Het maakt deel uit van ons erfgoed en is een prioriteit voor onze toekomst.”

Naast het toekennen van de National Medal of Technology door de president van de Verenigde Staten, heeft Xerox een aantal innovatie-awards ontvangen, waaronder een benoeming in de Thomson Reuters 2011 lijst van 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld. Ook werd het Xerox Research Centre Europe geëerd met de Technology Innovation Award van The Wall Street Journal en kreeg Xerox de Corporate Innovation Award van het American Institute of Chemical Engineers voor de uitvinding, ontwikkeling en commercialisering van de milieuvriendelijke Emulsion Aggregation toner.

Xerox heeft sinds 1930 wereldwijd bijna 58.000 patenten in bezit en investeert samen met Fuji Xerox jaarlijks ongeveer 1,5 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling.

Rate this post

Print Friendly