Eneo is een, door Océ ontwikkelde, nieuwe web service voor de distributie van documenten in de bouw. Eindelijk is er nu een volledig op de bouw toegespitste, veilige en zeer gebruiksvriendelijke oplossing die volledig ‘in de cloud’ draait. Eneo is uniek en past naadloos in iedere fase van het bouwproject, als spil in de documentdistributie.

De kracht van Eneo is de combinatie van deze kenmerken:

– eenvoudig in het gebruik
– digitale en/of papieren verzending
– volledige controle over het distributieproces
– directe besparingen in kosten en tijd, zonder investeringen en lange implementatietrajecten

Eenvoudig

Omdat vaak uiteenlopende partijen betrokken zijn bij de distributie van documenten, en de factor tijd in bouwprojecten altijd een beperking vormt, zijn de eenvoud en herkenbaarheid van Eneo voor gebruikers erg belangrijk. Vanaf het begin van de ontwikkeling van Eneo hebben deze punten dan ook centraal gestaan en heeft voortdurend afstemming plaatsgevonden met experts uit de markt. Ook bij het toevoegen van nieuwe functionaliteit vormt de feedback van gebruikers de basis. Daarnaast zijn ook ICT-managers gelukkig met Eneo: er hoeft geen software te worden geïnstalleerd en onderhouden, en er is geen extra hardware nodig. Vanaf iedere vaste of mobiele werkplek, inclusief tablets en smartphones, heeft iedereen direct toegang. Door binnen Eneo de juiste rechten aan gebruikers toe te kennen, is het gehele distributieproces vanaf het eerste moment volledig onder controle. Voor het eenvoudig integreren met third party systemen is een uitgebreide API (application programming interface) beschikbaar. Een kant-en-klare plugin voor SharePoint 2010 is reeds leverbaar.

Digitaal en papier

Bij het distribueren en het uiteindelijke gebruik van documenten in de bouw vervult papier nog steeds een belangrijke rol. Zowel tijdens de calculatie als de uitvoering van een project, is de beschikbaarheid van papieren tekeningen daarom cruciaal. Onderaannemers en gebruikers die zelf echter geen grootformaat tekeningen en andere documenten kunnen of willen afdrukken, kunnen al deze documenten vanuit Eneo direct ‘uit de cloud’ laten afdrukken bij een netwerk van professionele printbedrijven. Zij hebben dan nog dezelfde middag hun documenten in huis.

Volledige controle

Het distributieproces van documenten wordt dankzij Eneo volledig inzichtelijk. De verzendende partij (veelal de hoofdaannemer) ziet in één oogopslag exact wie, waarom, wanneer, welke versie van welke tekeningen heeft ontvangen, en welke reacties daarop zijn gegeven; vergelijkbaar met traditionele, aangetekende post. Ook de ontvanger heeft direct de actuele versie van alle documenten bij elkaar, en beschikt daarnaast over een volledige historie. Vanaf iedere locatie en ieder device kan Eneo worden geraadpleegd voor de actuele status van alle projectdocumenten.

Direct besparen in kosten en tijd

Eneo is een volwaardige ‘Software as a Service’ oplossing. Dit betekent géén investeringen in hardware, software of training, en toch altijd de nieuwste versie van Eneo ter beschikking. De klant betaalt slechts voor het gebruik. Er wordt direct en aantoonbaar bespaard op printkosten, portokosten en ICT-kosten. Daarnaast bespaart het eenvoudige werkproces van Eneo niet alleen veel tijd van medewerkers, maar verkort het doorlooptijden in projecten.

Omdat de oplossing in de cloud draait, wordt het eigen netwerk niet belast en raken mailboxen niet overvol. Hierdoor hoeven geen extra servers te worden aangeschaft en beheerd.

Eneo is veilig: iedere gebruiker heeft zijn eigen user-id en wachtwoord, zonder dat ICT-managers worden belast met het uitgeven hiervan.

Eneo biedt per project standaard 1 GB aan opslagruimte voor alle documenten. Vanaf slechts € 2,25 per ontvanger, per maand kunnen documenten in zoveel distributies als gewenst, digitaal worden verstuurd. Voor Eneo zijn vier typen abonnementen beschikbaar, en op aanvraag kan altijd een abonnement op maat worden samengesteld.

Rate this post

Print Friendly