Amsterdam, 8 februari 2012 – Projectplace, partner voor online samenwerken, heeft de nieuwe mobiele app ‘Projectplace Documents’ gelanceerd. Projectplace Documents helpt teamleden samen te werken aan documenten, ook als ze onderweg zijn. Middels deze nieuwe app maakt de online samenwerkingstool Projectplace haar functionaliteit en gebruikerservaring beschikbaar voor smartphones en tablets. Omdat Projectplace nu zowel beschikbaar is voor Apple als Android apparaten kunnen alle teamleden en externe partners, onafhankelijk van besturingssysteem of apparaat, op ieder moment en op elke locatie hun kennis en informatie bijdragen.

Projectplace signaleert bij haar gebruikers dat het gebruik van smartphones (70 procent) en andere mobiele apparaten, zoals de iPad (10 procent), toeneemt. Er is dus meer vraag naar een mobiele manier van samenwerken. Projectplace speelt hier op in met een nieuwe productstrategie, waarin mobiele platforms een belangrijke rol spelen.

We hebben gemerkt dat onze gebruikers in de mobiele app toegang willen hebben tot de meest gebruikte functies van Projectplace, zoals documentbeheer”, aldus Noel Eckhart, Countrymanager van Projectplace Nederland. “De mobiele beschikbaarheid is natuurlijk essentieel om succesvol online samen te werken. Veel softwarebedrijven leggen de nadruk op de ontwikkeling van hun software en webgebaseerde tools en zien mobiele apps als een extraatje. Wij hebben gekozen voor één algehele strategie, waarbij de ontwikkeling van web en mobiel hand in hand gaan.”

Met de inzet van de mobiele app kunnen teams winst behalen op het gebied van efficiënt online samenwerken. Met de app kunnen gebruikers:

•Alle documenten in hun projecten lezen en becommentariëren
•Ontdekken met welke documenten collega’s aan de werk zijn
•Documenten opslaan op mobiele apparatuur om ze offline te lezen
•Eenvoudig de documenten vinden waarmee ze recentelijk hebben gewerkt

“We zijn bezig met een verdere uitbreiding van de app met een groot aantal extra functies”, aldus Eckhart. “In de toekomst zullen er tegelijkertijd nieuwe functies van Projectplace aan de webtool en aan de mobiele app worden toegevoegd.

Rate this post

Print Friendly