Venlo, 8 februari 2012 – Océ, een bedrijf uit de Canon Group en toonaangevend leverancier van oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldde vandaag de lancering van zijn innovatief portfolio voor systemen voor technische documenten. Er wordt een keur aan nieuwe systemen en services uitgebracht waarmee technische gebruikers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technisch printen kunnen toepassen.

Samenwerking verandert de toekomst van het printen van technische documenten

Dit nieuwe portfolio voor de markt voor technische documenten bewijst eens temeer dat Océ en Canon veel belang hechten aan deze sector. Waar veel fabrikanten hun investeringen hier juist beperken, hebben Océ en Canon een duidelijke strategie uitgezet met doorlopende investeringen en het ontwikkelen van nieuwe technologieën waarmee klanten hun documenten sneller en rendabeler kunnen produceren.

Erik van Eldik, Océ Vice President, Technical Document Systems: “We zien een verandering in de technische markt nu het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om concurrerend te blijven in het huidige economische klimaat. We hebben dit nieuwe portfolio ontwikkeld om tegemoet te komen aan de praktische behoeften van technische gebruikers. Deze groep wil meer productiviteit en flexibiliteit bij het gebruik van hun systemen. Bovendien willen ze zo min mogelijk tijd verspillen en zo veel mogelijk op energiekosten besparen. Ons nieuwe portfolio heeft elk bedrijf iets te bieden dat meer uit zijn apparatuurinvestering wil halen.”

Océ PlotWave® 350 multifunctioneel systeem – Mobiel, snel en betrouwbaar grootformaat printen

Met deze snelle en flexibele grootformaat zwart-wit printer kunnen bedrijven tijd en geld besparen op hun documentproductie. Veel beslissingen in de technische sector worden ter plekke genomen, zodat documenten direct moeten worden bijgewerkt en geproduceerd. Met de nieuwe Océ MobilePlot App voor de iPad en de nieuwe Océ Mobile WebTools kunnen gebruikers met toegang tot een WiFi-netwerk in hun netwerk technische bestanden ophalen uit de cloud met behulp van een iPhone, Blackberry, Android-smartphone, iPad of ander mobiel apparaat, en vervolgens een printopdracht naar hun printer sturen. De Océ PlotWave 350, die is voorzien van een verbeterde versie van de unieke en energiezuinige Océ Radiant Fusing technologie, kan 6 plots van A1-formaat in één minuut tijd printen, met nagenoeg geen opwarmtijd.

Océ ColorWave® 650 multifunctioneel systeem – ’s werelds productiefste grootformaat zwart-wit en kleurenprinter

Het is nu mogelijk om met één apparaat in zwart-wit en kleur te printen, kopiëren en scannen, zonder in te boeten aan productiviteit of kwaliteit. Het Océ ColorWave 650 printsysteem biedt topprestaties dankzij de bewezen en bekroonde Océ CrystalPoint® technologie. Het systeem kan printen in zwart-wit en kleur met snelheden tot liefst 225 prints A1-formaat per uur. De Océ ColorWave 650 kan zes mediarollen bevatten en de prints worden droog, op maat gesneden en klaar voor gebruik uitgevoerd. Sjablonen voor kopiëren en scannen maken routinetaken eenvoudiger. Met de geïntegreerde vouwmodule kunnen gebruikers sets van gevouwen documenten vanaf hun pc of laptop printen.

Océ PlotWave® 900 multifunctioneel systeem – de snelste zwart-wit printer voor hoge productiviteit

Met het Océ PlotWave 900 printsysteem als productiefste printer in zijn klasse beschikken printprofessionals over krachtige mogelijkheden om hoge volumes te verwerken. Dit systeem is de nieuwste evolutie van ons bekroonde Océ TDS800 Pro systeem met bewezen Océ technologieën. De Océ PlotWave 900 is gegarandeerd goed voor vele meters en langdurig gebruik, zelfs in omgevingen met hoge volumes. En de geboden printkwaliteit zorgt voor nóg meer besparingen. Jaarlijks gaan er in technische sectoren miljoenen euro’s verloren wegens interpretatiefouten in tekeningen, als gevolg van slechte reproducties. De Océ PlotWave 900 biedt de beste reproductiekwaliteit in zijn klasse, dankzij de 600×1200-dpi printresolutie, geavanceerde beeldverwerking en Océ CopyPress® technologie.

Eneo – documentdistributie eenvoudig onder controle

Het distribueren van documenten in technische sectoren is dikwijls omslachtig, tijdrovend en onduidelijk voor de betrokkenen. Dit wordt nog eens verergerd door de korte doorlooptijden, complexe informatie en veelvuldige wijzigingen die samenhangen met technische documenten. Eneo is een webservice die een snelle en gemakkelijke distributie van documenten mogelijk maakt. Gebruikers kunnen documenten gemakkelijk uploaden naar Eneo, ontvangers selecteren en een overzicht van de distributie bijhouden. Dat bespaart de nodige tijd voor zowel verzender als ontvanger. De ontvanger kan documenten bekijken, downloaden en maakt desgewenst zelf afdrukken van de tekeningen of bestelt deze gemakkelijk online. Deze nieuwe service is ontwikkeld door Document Services Valley, een onafhankelijke stichting opgezet door Océ en twee andere partners.

Océ RecycledWhiteZero papier – nieuw CO2-neutraal papier voor grootformaat printen

Omdat Océ zich heeft uitgesproken voor het ontwikkelen van duurzame producten, is het portfolio duurzaam papier aangevuld met een CO2-neutraal geproduceerd papiertype voor grootformaat printen. Océ RecycledWhiteZero wordt geproduceerd in een geïntegreerde fabriek waar gebruik wordt gemaakt van gerecyclede pulp. De productie is milieuvriendelijk door de gehele keten heen en is FSC-gerecycled. Dit witte, gladde papier is getest op basis van Océ’s strengste kwaliteitsnormen voor integriteit en sterkte. Het is verkrijgbaar in rollen voor grootformaat printsystemen van Océ en andere leveranciers.

Over Document Services Valley

Document Services Valley is een onafhankelijke stichting die in 2007 is opgericht door Océ, Universiteit Maastricht en Exser. Document Services Valley richt zich op het stimuleren van onderzoek en kennisontwikkeling rondom document services via open innovatie.

Dit initiatief heeft vorm gekregen in een fysieke en virtuele locatie voor samenwerking in het open innovatiecentrum Document Services Valley. Het centrum wordt gekoppeld aan een Business Services School waar de toepassingsmogelijkheden van innovatie binnen de zakelijke dienstverlening kunnen worden bestudeerd, ontwikkeld en verspreid.

Rate this post

Print Friendly