Utrecht, 7 februari 2012 – Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt aan dat het een nieuwe aanpak voor de modernisering van backup en recovery gaat aanbieden. Het proces voor backup en recovery is onnodig gecompliceerd en duur geworden omdat de dataopslag van organisaties exceptioneel is gegroeid. Vergeleken met traditionele backup zorgt Symantecs aanpak voor een 100 keer snellere backup, vergemakkelijkt het beheer en vereenvoudigt het recovery wanneer er zich een ramp voordoet. Symantec helpt klanten zo significante kosten te besparen terwijl de bedrijfsinformatie beter wordt beschermd. De laatste twintig jaar is de hoeveelheid data geëxplodeerd, is virtualisatie op grote schaal toegepast en is het haast onmogelijk geworden om service level agreements (SLA’s) te behalen. Deze uitdagingen hebben ook invloed op de kleinere organisaties die worstelen met de complexiteit van backup en een risico lopen dat zij gegevens verliezen bij een ramp. De huidige aanpak tot modernisatie biedt een groeiende collectie aan point-oplossingen wat resulteert in nog meer complexiteit, meer kosten en hoofdpijn voor backup en netwerk-administrators.

De meest dramatische verandering is de hoeveelheid data, applicaties en virtuele machines die niet door de huidige backup-omgevingen kunnen worden verwerkt. Organisaties hebben hogere SLA’s, stijgende verwachtingen van de beschikbaarheid en de behoefte om een 24/7 bedrijfsmodel te draaien. Wanneer dit gecombineerd wordt met het proberen te integreren van nieuwe technologieën, leidt dit tot een verstorende omgeving met een grote impact op de IT-teams. Organisaties, groot en klein, hebben een holistische beschermingsstrategie nodig, één platform of oplossing, om met de verscheidenheid aan datatypen en worksloads om te kunnen gaan. Dit in tegenstelling tot het integreren van verschillende point-oplossingen die hebben bewezen duur en tijdrovend te zijn”, zegt Dave Russel, vice president of Storage Technologies and Strategies, Gartner.

Symantec onthult een radicaal nieuw plan om databescherming te moderniseren en zal zorgen voor tachtig procent vermindering van de operationele kosten voor backup gedurende de komende vijf jaar”, zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. “Symantec kondigt een nieuwe reeks oplossingen aan die de problemen op het gebied van backup aanspreken. Van de meest complexe zakelijke datacenters, die een echt gelaagde recovery-strategie behoeven, tot de kleinste organisaties die de zekerheid nodig hebben dat zij eenvoudig hun data kunnen herstellen.”

Symantec heeft recentelijk meer dan 1.400 IT-professionals wereldwijd ondervraagd over hun backup-gebruik en hun vermogen om informatie te herstellen wanneer er zich een ramp voordoet. De resultaten laten zien dat de traditionele aanpak van backup niet meer werkt en dat een nieuwe aanpak van vitaal belang is:

  • •49 procent van de respondenten kan niet voldoen aan de SLA’s omdat er teveel data is
  • 72 procent van de respondenten zou van backup-product veranderen wanneer de snelheid zou verdubbelen
  • • 28 procent geeft aan dat zij teveel backup tools hebben
  • • Organisaties hebben gemiddeld vier backup-oplossingen om fysieke systemen te beschermen, en drie voor virtuele
  • • 42 procent van de respondenten meent dat hun virtualisatiebackup niet adequaat of perfect werkt

• Meer dan een derde (36 procent) van de respondenten zou hun salaris niet inzetten op het feit dat 100 procent van backed-up data herstelt kan worden

Volgens Symantecs 2011 SMB Disaster Preparedness Survey, maakt het MKB geen prioriteit van disaster preparedness totdat zij zelf een ramp of dataverlies meemaakt. De helft van de respondenten heeft geen plan en 41 procent zegt dat het nooit in hen is opgekomen om een disaster recovery-plan op te stellen. De survey laat zien dat de kosten voor het niet voorbereid zijn erg hoog zijn, waardoor het MKB het risico loopt om failliet te gaan.

De belangrijkste componenten van Symantecs unieke aanpak voor databescherming zijn de NetBackup 7.5 en Backup Exec 2012 software- en cloud-oplossingen. Deze oplossingen zijn ontworpen om de meer dan twee miljoen backup-klanten van Symantec te helpen met het oplossen van backup-problemen die bij organisaties wereldwijd bekend zijn. De strategie van Symantec richt zich op de volgende gebieden:

•Verander het operationele model van backup: Het is Symantecs strategie om tachtig procent van de operationele kosten van backup te elimineren door een geïntegreerd platform te bieden dat de verschillende oplossingen die op dit moment voor backup worden gebruikt te vervangen. Symantecs backup appliances kunnen de kosten nog meer verlagen dan traditionele appliances door backup software en deduplicatie te combineren in één oplossing van één leverancier, die snel in te zetten en gemakkelijk te beheren is. De mogelijkheid om software, appliance en cloud-gebaseerde backup-oplossingen te combineren, biedt klanten een grotere keuze en flexibiliteit.

•Breek het backup window: Honderd keer snellere backup met NetBackup 7.5 in vergelijking met traditionele aanpakken. Dit betekent dat organisaties een volledige backup kunnen afronden op de snelheid van incrementele backups zonder dat dit ten koste gaat van de herstelbaarheid om aan de vitale service niveaus te voldoen.

•Vecht tegen oneindige retentie: Te veel organisaties bewaren backups veel te lang. Weten wanneer informatie verwijderd mag worden, kan de kosten en beheerlasten van IT significant verlagen. Nieuwe backup-zoekmogelijkheden in NetBackup geven IT de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen wat relevant is voor legal- en compliance-onderzoeken. Daarnaast blijft de rest van de backup-infrastructuur draaien op een normalere 30-60-90 dagen backup cycle. Oneindige retentie is een oneindige verspilling voor IT en een oneindig risico voor legal.

•Voeg snapshots en backup samen: Een snapshot zonder NetBackup is gewoon een snapshot. Een snapshot met NetBackup is databescherming, beheersbaarheid en herstelbaarheid. Het samenvoegen van snapshots en backup met NetBackup geeft organisaties de snelheid van snapshots met de herstelbaarheid van backup.

•Vervoer geen tapes meer: Met behulp van de Symantec NetBackup-technologie kunnen organisaties hun disaster recovery moderniseren en stoppen met het vervoeren van tapes. Met Symantec NetBackup Auto Image Replication (AIR) kunnen klanten hoeveelheden fysieke middelen elimineren en bestanden kiezen die via het netwerk verstuurd kunnen worden. Hierdoor wordt ook de kans op menselijke fouten significant verminderd.

•Breng virtuele en fysieke backups samen: Verminder de operationele kosten rond virtualisatie met Symantec V-Ray-technologie die er voor zorgt dat organisaties met een enkel product een betere zichtbaarheid hebben op hun VMware en Hyper-V machines voor virtuele backups. V-Ray is geïntegreerd in NetBackup en Backup Exec en biedt evenwichtige backups van virtuele machines om backup-stormen te elimineren, prestaties van een virtuele machine te verbeteren en de storage te verminderen door overal data te dedupliceren. Of dit op een VMware, Hyper-V of fysieke server is, levert dit tot 90 procent storagereductie op.

•Eén product, elke recovery: Backup kan vele vormen aannemen, maar recovery niet. Symantec biedt een oplossing voor alle backups, of deze nu op tape, disk of in een fysieke of virtuele omgeving staan. Klanten kunnen alle applicaties of systemen naar een virtuele machine herstellen, onafhankelijk van of zij de hardware wel of niet hebben. Fysiek naar virtueel herstel is nu gratis opgenomen in Backup Exec. Het vereenvoudigt disaster recovery door automatisch een virtuele machine te creëren wanneer herstel nodig is. Nieuwe backup to virtual (B2V)-technologie is ook beschikbaar om de migratie van fysieke naar virtuele servers, als onderdeel van het backup proces, te versnellen.

•Elimineer de complexiteit: Backup Exec heeft de complexiteit van backup-beheer geëlimineerd door de user interface te vereenvoudigen. Hierdoor is er inzicht in miljoenen gebruikers, beleid en licenties. IT administrators en MKB-eigenaren hebben hierdoor een professionele databeschermingsstrategie zonder dat zij daarvoor een backup professional hoeven te zijn.

•Gemakkelijke backup: Symantec introduceert Backup Exec Small Business Edition waarmee kleinere organisaties een goede databescherming kunnen opzetten in minder dan tien minuten en in drie simpele stappen. Daarnaast breidt Symantec Backup Exec.cloud uit naar Europa waarmee zij die klanten die een simpel, geautomatiseerd en hosted backup aanbod behoeven een betrouwbare en veilige oplossing kunnen bieden.

Over storage van Symantec
Symantec helpt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatiegestuurd wereld met storage management, archivering en eDiscovery, backup- en recovery-oplossingen.

Rate this post

Print Friendly