‘s-Hertogenbosch, 30 januari 2012 – Aan het Sales Traineeship van Océ-Nederland dat binnenkort start, zal de instroom van deelnemers voor 60% bestaan uit vrouwelijk talent. Een memorabel moment, is de mening van Océ’s HR Directeur Antoon Vugts.

Ondanks dat uit veschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat vrouwen op het vlak van sales niet onderdoen voor mannen, zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd op salesafdelingen. Het percentage vrouwen werkzaam binnen een zakelijke commerciële functie is op dit moment minder dan 14%. Daarnaast kiezen vrouwen vaker voor een bepaalde branche of product en sluiten zij techniek of ICT uit. Onterecht is de mening van Antoon Vugts: “vrouwen zijn bij Océ-Nederland in de meeste gevallen erg succesvol in de rol van Account Manager. Hun sensitiviteit maakt dat ze alle signalen bij de klant opvangen en hun discipline en gedrevenheid zorgen voor succesvol accountmanagement. Bovendien is de markt waarin Océ werkzaam is veel minder technisch dan soms wordt vermoed”.

Het Océ Sales Traineeship, dat al 4 jaar achter elkaar bekroond is als Beste Sales Traineeship van Nederland, is een traineeship met een looptijd van één jaar waarin sales talent wordt opgeleid tot vakvolwassen account managers. Het sales traineeship gaat tweemaal per jaar van start, in februari en september.

Rate this post

Print Friendly