’s-Hertogenbosch, 25 januari 2012 – Menno Konings deed ruime ervaring op in het Direct Mail vak voor hij, met twee zakenpartners, de sprong waagde naar het zelfstandig ondernemerschap. Gedreven door ambitie wisten ze met Maximail een plek op de markt te veroveren. Voor een gestroomlijnde productie vertrouwt Maximail op de hardware, software en ondersteuning van Ricoh.

“We zijn klein, snel en transparant”, verklaart Konings het groeiende succes van Maximail. De ondernemers realiseerden zich eind 2009 goed dat het moeilijk is om je in een druk marktsegment positief te onderscheiden. “Veel opdrachtgevers vinden onze manier van werken een verademing. Bij grotere productiebedrijven schort het vaak aan directe en heldere communicatie. Terwijl dat nu juist de kracht van ons vak is.”

Maximail concentreert zich op ‘offline communicatie’ en laat de toepassing van bijvoorbeeld e-mail of sms graag aan gespecialiseerde partners over. In print wil Maximail elke opdrachtgever volledig zelf kunnen bedienen: “Van oplage 1 tot enkele miljoenen exemplaren. De DM-markt is een zeer kritische markt dus we moeten kwaliteit leveren.” Bij de voorbereidingen voor Maximail werden de wensen en eisen op het gebied van productieapparatuur voorgelegd aan verschillende leveranciers. Via zijn zakenpartners kwam Konings daarbij in contact met Ricoh. “Tijdens de grafische vakbeurs van begin 2010 in Hardenberg hebben we uitgebreid kennis gemaakt. En dat klikte meteen erg goed. Ricoh begreep de vraag en kon ons het juiste antwoord bieden.”

“Als je nieuw van start gaat, wil je alles in huis hebben: rollen en vellen, kleur en zwart-wit. Door zoveel mogelijk zelf te doen, blijven we flexibel en kunnen we doorlooptijden en kwaliteit garanderen”, legt Konings uit. “En natuurlijk moeten we onze diensten tegen een goede prijs kunnen aanbieden.” Het portfolio van Ricoh sloot goed aan bij dat wensenpakket – ook toen de orderstroom zich boven verwachting ontwikkelde: “Op het moment dat duidelijk werd welke specifieke eisen de dynamische praktijk aan ons bedrijf stelde, hebben we – dankzij het brede portfolio en de service van Ricoh – het machinepark daarop kunnen aanpassen.”

Inmiddels telt Maximail tien vaste medewerkers, die op piekmomenten worden ondersteund door een oproepploeg van zes mensen. Zij beschikken over een Digimaster EX125 voor zwart-wit producties op (voorbedrukte) vellen en een Ricoh Pro C720 voor full colour vellenproducties. Voor de dubbelzijdige printproducties in zwart plus blauw (voor bijvoorbeeld handtekeningen) in hoge volumes van de rol staat het Ricoh InfoPrint 4100 duplex continuous feed productiesysteem opgesteld. Daarbij zorgt het Ricoh InfoPrint Manager systeem ervoor dat alle orders snel, efficiënt en correct worden verwerkt, geproduceerd en verzonden. Menno Konings kijkt met vertrouwen vooruit: “Met Ricoh als partner is de basis gelegd. We hebben onze klanten weten te overtuigen. Nu kunnen we verder aan de toekomst van Maximail bouwen.”

Rate this post

Print Friendly