‘s-Hertogenbosch, 29 januari 2012 – Ricoh, specialist op het gebied van documentbeheer, IT-services en production printing, is voor het achtste achtereenvolgende jaar geselecteerd als een van 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. De namen van de ‘Global 100’ voor 2012 zijn gepresenteerd tijdens het jaarlijkse World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Dr. Terry F. Yosie, President en CEO van het World Environment Center, en recentelijk gastspreker op een bijeenkomst waar Ricoh enkele praktijkvoorbeelden voor duurzaam ondernemen heeft gedeeld met klanten, zei: “Ricoh heeft een voortreffelijke lange termijnaanpak voor duurzaamheid. Deze komt tot uiting in al haar activiteiten, en is een voorbeeld voor klanten en vergelijkbare bedrijven. Deze wereldwijde erkenning heeft Ricoh beslist verdiend, omdat het bedrijf verder gaat dan de wettelijke verplichtingen. Ricoh zoekt via innovatieve dienstverlening pro actief naar manieren om haar milieu-impact te verminderen en biodiversiteit te bevorderen.”

Thomas Leenders, Program Manager CSR bij Ricoh Nederland, zegt: “Dat we voor het achtste achtereenvolgende jaar zijn genoemd als een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld, is een mooie erkenning van onze inzet voor duurzaamheid. Het is ook een waardering voor onze bedrijfscultuur die al meer dan 30 jaar is gericht op duurzaamheid. In 2005 heeft Ricoh ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van onze impact op het milieu. We zijn goed op weg naar een vermindering van 87,5 procent in 2050. Tegelijkertijd zetten we ons ook in om onze klanten te helpen hun milieu-impact terug te dringen. We bieden hen adviesdiensten met betrekking tot duurzaamheid, waarbij niet alleen de gevolgen voor het milieu worden geminimaliseerd maar ook de kosten voor het beheer van documentprocessen worden teruggebracht.”

De prestigieuze erkenning is de bekroning van een jaar waarin de inzet van Ricoh voor duurzaamheid bij haar eigen activiteiten en bij klanten wereldwijd voortdurend is geroemd. Zo won Ricoh de eerste prijs tijdens de ‘EFQM Sustainability Good Practice Competition’ 2011 voor haar duurzaamheidsprogramma, en plaatsing van Europa’s eerste ecologische billboard, dat voor 100% wordt aangedreven door twee duurzame energiebronnen.

De Global 100 Most Sustainable Corporations in the Worldis momenteel het meest uitgebreide assessment van de duurzaamheid van bedrijven. 4000 grote bedrijven worden geëvalueerd, waarvan wereldwijd slechts de beste 100 worden geselecteerd. De ‘Global 100’ van 2012 is op 25 januari bekendgemaakt op het jaarlijkse diner van de Corporate Knights tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

Rate this post

Print Friendly