Amsterdam, 25 januari 2012 – Onderzoek door One.com, leverancier van webhosting services, laat zien dat een op de twee Nederlanders gebruik maakt van online opslagdiensten, dit is gelijk aan het Europese gemiddelde. Belgen liggen op dit gebied iets achter bij de rest van Europa, 40 procent maakt regelmatig gebruik van online cloud-diensten. Security is in Nederland het meest belangrijke aspect bij de keuze voor een (cloud) service provider, 74 procent van de respondenten geeft dit aan. Uit het onderzoek blijkt verder dat Europeanen vaak nog worden tegengehouden om gevoelige informatie online op te slaan. Slechts vier procent van alle Europese respondenten slaat wachtwoorden op in Cloud Drives

De meest populaire documenten die door Nederlanders online worden opgeslagen zijn foto’s (87 procent), gevolgd door belangrijke werkdocumenten (65 procent) en persoonlijke documenten (52 procent). Muziek (43 procent) en video’s (39 procent) worden daarentegen minder vaak opgeslagen in Cloud Drives.

“Een aantal jaren geleden zag dit plaatje er heel anders uit, slechts een klein aantal belangrijke werkdocumenten en privébestanden werd opgeslagen in persoonlijke clouds. Op dit moment bieden uitgebreide web services met ingebouwde data-encryptie en wachtwoordbescherming voor bestanden en mappen een veilige locatie voor het online opslaan van bestanden”, zegt Thomas Medard Frederiksen, COO bij One.com. “Voor ons gaan security en privacy hand in hand. We zorgen ervoor dat de data van onze klanten veilig is met online backup, synchronisatie en herstel van oudere bestandsversies. Onze klanten hebben de volledige controle en kunnen kiezen of zij hun data willen coderen en op welk niveau. Dit om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie niet in de verkeerde handen terecht kan komen. We garanderen onze klanten dat hun gegevens veilig zijn opgeslagen en alleen aan hen toebehoren.”

Binnen Europa is de belangrijkste reden om niet te kiezen voor het gebruik van online web services voor het opslaan en delen van bestanden, de angst dat de gegevens niet beschermd zijn (40%), de opvatting dat het te duur is (22 procent) of dat het te weinig ruimte biedt (10 procent). Van alle respondenten die geen gebruik maken van Cloud Drives zijn de Nederlanders heeft meest bezorgd over de kosten (42 procent).

Vijf procent van alle Europese respondenten geeft aan dat zij het cloud computing-concept te lastig vinden, de meeste sceptici bevinden zich onder de Belgen (1 op de 8). Zelfs in Duitsland, waar 56 procent van de respondenten gebruik maakt van web services voor het opslaan, aanpassen en delen van informatie, vindt een op de tien respondenten het lastig om het concept te begrijpen.

“Onze Cloud Drive, opgenomen in alle web hosting pakketten, maakt cloud computing makkelijk en betrouwbaar. Het brengt alle informatie samen in een oplossing die een onbeperkte toegang biedt, ook mobiele toegang vanaf apps voor iPhone, iPad en Android-telefoons”, vervolgt Thomas Medard Frederiksen. “Wanneer je een bestand toevoegt, verwijdert of aanpast op je computer, spoort onze Cloud Drive deze verandering direct op en update je bestanden online. Je kunt belangrijke bestanden en mappen tussen verschillende computers synchroniseren. Hierdoor heb je altijd de laatste versie. Wanneer je per ongeluk een bestand verwijdert, herstelt de Cloud Drive een eerdere versie voor je.”

 

 

Rate this post

Print Friendly