Almere, 25 januari 2012

Precies op tijd voor de Grafische Vakbeurs 2012 te Hardenberg, introduceert 4CLOUD® vandaag met trots de alweer 7e major release van de snelst groeiende web-to-print oplossing van dit moment; 4WEB™. Tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe versie is wederom veel nieuwe functionaliteit op verzoek van klanten en gebruikers toegevoegd. Grofweg 80% van alle nieuwe features is op verzoek van 4WEB™ gebruikers, wat aangeeft hoe nauw 4CLOUD® zijn klanten betrekt bij de doorontwikkeling het product.

“Een van de zaken waarin wij ons echt willen onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten, naast betaalbaarheid en hoge mate van gebruiksgemak, is ondermeer de wijze waarop wij onze klanten betrekken bij de doorontwikkeling van ons product”, zo verklaart Léon van Schie, algemeen directeur 4CLOUD®. “Het nauwe en directe contact dat wij hebben met de gebruikers van onze software, draagt ertoe bij dat wij veel feedback krijgen en deze, omdat wij alles in eigen beheer ontwikkelen, snel en efficiënt kunnen vertalen in nieuwe functionaliteit. Deze werkwijze hanteren wij al sinds de introductie van 4WEB (september 2009), en dit tot grote tevredenheid van onze klanten en partners”.

Naast de vele kleine verbeteringen en bugfixes, bevat 4WEB™ versie 7.0 uiteraard ook de nodige nieuwe functionaliteit. Zo kunnen er in de nieuwe versie ondermeer ook intelligente flexibel in te richten vragenformulieren gemaakt worden (de zogenaamde “smart forms”) en is de bestelmodule in een geheel jasje gestoken. Zo is het mogelijk om naast de vaste staffels, nu ook middels vrije invoer te bestellen aantallen van een product op te geven. De prijzen worden dan automatisch – en in real-time – berekend aan de hand van een glijdende schaal. Tevens is de winkelwagen nog uitgebreider en overzichtelijker geworden, wat de bestel-ervaring verder verbetert.

Ook bij de Pro! versie van 4WEB™ zijn er vele vernieuwingen, naast het bovengenoemde. Zo is de on-line opmaak module nog uitgebreider geworden en worden nu ook Pantone® en Process kleuren ondersteund in variabele tekst invoer velden (per karakter te bepalen). Daarnaast zijn er in de sjabloon beheer module ook nieuwe veldtypes bijgekomen die automatisch informatie invoeren aan de hand van de klantgegevens. Verder biedt 4WEB™ versie 7 nu ook ondersteuning voor vector gebaseerd beeldmateriaal, naast de al aanwezige bitmap formaten waaronder JPG en PNG (met ondersteuning voor alpha kanalen en transparantie). Een van de meest fundamentele wijzigingen in de Pro! versie is de mogelijkheid om variabel tekst- en beeldmateriaal te positioneren over meerdere zijdes van een sjabloon, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid waarmee PDF bestanden gegenereerd worden.

De door 4CLOUD® zelf ontwikkelde PDF engine van 4WEB™ (codenaam Liquid), maakt gebruik van zogenaamde “hardware acceleration”. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een speciale hardware/software combinatie die PDF bestanden voor sjablonen binnen 4WEB™ met enorm hoge snelheden kan genereren. Het renderen van PDF bestanden wordt niet door de processor van de server verricht, maar door een speciale processor array die dit als primaire taak heeft. Daardoor wordt de hoofdprocessor van de server ontlast en blijft deze vrij voor het verrichten van alle andere belangrijke taken. Ook hiermee heeft 4CLOUD® een grote voorsprong in de markt op alle andere PDF engines en aanbieders van web-to-print systemen. De komende tijd zullen dan ook alle huidige klanten kosteloos gemigreerd gaan worden naar de nieuwe servers die over deze additionele hardware beschikken.

Met de ervaringen die de afgelopen tijd zijn opgedaan met 4WEB™ in corporate repro omgevingen, zijn er ook op dit vlak vele vernieuwingen toegevoegd. Zo kunnen kostenplaats, afdelingen, etc. als variabele bestelvelden opgegeven worden bij iedere bestelling en zijn er nog vele andere voorzieningen getroffen voor deze doelgroep. Hiermee probeert 4CLOUD® zich ook nadrukkelijk buiten de sec grafische industrie te profileren.

Voor alle versies (Start!, Advanced! en Pro!) zijn ondermeer de modules voor productbeheer, materiaalbeheer en afwerkopties enorm uitgebreid. De nieuwe beheermodules bieden een ongekend hoge mate van vrijheid en flexibiliteit bij het definiëren van producten en materialen die aangeboden kunnen worden via de 4WEB™ webshop.

4CLOUD® is tijdens de Grafische Vakbeurs te Hardenberg (op 7 t/m 9 februari a.s.) uiteraard aanwezig. Dit jaar ook weer op de stand van Business Partner Xerox® Nederland B.V. in hal 4, stand nummer 413, alwaar deze nieuwe versie gedemonstreerd zal worden.

Rate this post

Print Friendly