Utrecht, 26 januari 2012 – Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) maakt zijn plannen bekend om Transparent Predictive Coding te introduceren binnen zijn Clearwell eDiscovery Platform, waardoor organisaties de hoeveelheid tijd en kosten voor het reviewen van document kunnen terugdringen. Met Transparent Predictive Coding, helpt Symantec organisaties het review-proces te versnellen door gebruik te maken van de kennis van expert reviewers. De software wordt op die manier zo afgestemd dat deze automatisch de relevantie van documenten kan voorspellen waardoor document review wordt gestroomlijnd en de nauwkeurigheid verbetert. Het resultaat is een weerbaarder geautomatiseerd document review-proces, tegen aanzienlijk lagere kosten.

“Het belang is groot wanneer het gaat om eDiscovery-verzoeken. Het is voor ondernemingen van cruciaal belang om gebruik te maken van geavanceerde technologie ter ondersteuning van hun behoeftes. Ook is het voor bedrijven van belang te begrijpen hoe de technologie werkt zodat zij hun proces kunnen verdedigen”, aldus Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. “Met Transparent Predictive Coding biedt Symantec een nieuw niveau van zichtbaarheid in de beredenering achter documentbeslissingen. Het documenteren van het gehele proces helpt organisaties aanzienlijk met het reduceren van tijd, risico en kosten van eDiscovery.”

Voordelen van Transparent Predictive Coding

Predictive coding helpt organisaties tijd en kosten te besparen op het reviewen van documenten door gebruik te maken van machine learning-technologie waarbij de kennis van expert reviewers wordt ingezet. Als reviewers documenten in een opleidingsomgeving taggen, identificeert de software algemene tagging criteria binnen die documenten. Dit maakt het voor de software mogelijk om de reviewers’ coding te ‘voorspellen’ binnen alle case documenten, waardoor er minder documenten handmatig hoeven te worden gereviewed, wat het reviewproces versnelt.

Met Transparent Predictive Coding, opent Symantecs Clearwell eDiscovery Platform de black box van predictive coding door ongekende zichtbaarheid in dit trainings- en voorspellingsproces te bieden en een context voor meer geïnformeerde besluitvorming. Reviewers hebben volledige zichtbaarheid in hoe prognoses worden gegenereerd waardoor consistente review-beslissingen kunnen worden genomen en de nauwkeurigheid en weerbaarheid van het document review-proces wordt verbeterd.

Symantecs Transparent Predictive Coding zal het reviewproces versnellen door het bieden van een intuïtieve, flexibele workflow die de specifieke vereisten van de case in kaart brengt. Deze unieke workflow wordt automatisch gedocumenteerd door uitgebreide rapportagetools waarmee juridische teams integriteit van het proces kunnen tonen aan het hof, de raadsman van de tegenpartij of overheidsregulerende instanties. Hierdoor zal Transparent Predictive Coding de mate van weerbaarheid bieden waarmee juridische teams predictive coding als mainstream technologie aannemen voor eDiscovery review.

Transparent Predictive Coding wordt aangeboden als onderdeel van Symantecs Clearwell eDiscovery Platform en is naar verwachting algemeen beschikbaar in 2H 2012.

 

Rate this post

Print Friendly