Sliedrecht, 23 januari 2012 – Saxenburgh Groep heeft het AZR-berichtenverkeer geautomatiseerd met behulp van de UNIT4 Cura Systeem Integratie Suite in combinatie met de VSP-AWBZ koppeling. Hierdoor bespaart de oudereninstelling ongeveer 1 fte en minimaliseert ze foutkansen als gevolg van handmatige verrichtingen. Daarnaast biedt de nieuwe zorgapplicatie van UNIT4 inzicht in het AZR-proces waardoor kortingen van verzekeraars kunnen worden voorkomen.

Saxenburgh Groep bestaat uit zeven instellingen voor ouderenzorg, wonen en welzijn in Overijssel (Hardenberg, Ommen, Coevorden). De zorginstelling optimaliseert de administratieve processen om zo meer handen aan het bed te krijgen.

De stroomlijning van het AZR-berichtenverkeer is zo’n proces. Het binnenhalen en versturen van AZR-berichten ging handmatig. Saxenburgh Groep raakte geïnteresseerd in de nieuwe oplossing UNIT4 Systeem Integratie Suite die het handmatige transport van AZR-berichten overbodig maakt en het proces daaromheen monitort.

 

Koppeling VSP-AWBZ

De VSP-AWBZ koppeling verbindt het systeem van VECOZO met het zorginformatiesysteem UNIT4 Cura. AZR-berichten die klaar staan op de website van VECOZO worden automatisch opgehaald. Berichten die in UNIT4 Cura zijn gegenereerd en klaargezet, kunnen vanuit UNIT4 Cura worden geretourneerd naar de website van VECOZO. Daarnaast vindt realtime monitoring van het proces plaats zodat Saxenburg Groep eenvoudig kan voldoen aan de responsetijd van een indicatiebericht vanuit VECOZO.

“Het grootste voordeel van de automatische download is dat er één indicatie in een bericht staat in plaats van meerdere zoals in de oude situatie”, zegt Elly Oosterbeek, functioneel applicatiebeheerder bij Saxenburgh Groep. “Dit komt doordat het systeem elk uur controleert of er nieuwe berichten klaarstaan op de website van VECOZO. Dit scheelt veel uitzoekwerk en zorgt ervoor dat we boetes als gevolg van het te laat terugsturen van indicatieberichten kunnen vermijden. De automatiseringsslag met de UNIT4 Systeem Integratie Suite voor het AZR-berichtenverkeer is echt een enorme lastenverlichting.”

 

Rate this post

Print Friendly