‘s-Hertogenbosch, 18 januari 2012 – Ricoh, specialist in documentmanagement en IT dienstverlening, is recent uitgeroepen tot leider in de marktanalyse van IDC: “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis.”** Dit jaarlijkse rapport verschijnt nu voor de tweede keer.

De jongste analyse vergelijkt 11 leveranciers van hardcopy-oplossingen op de wereldwijde markt voor Managed Print Services (MPS). In de gedetailleerde definitie van MPS die IDC hanteert, wordt de nadruk gelegd op pro-actief beheer van de imaging- en printomgeving van klanten, de voortdurende verbetering van die omgeving en veranderingsmanagement.

Als leider heeft Ricoh hoge scores behaald op strategisch en functioneel gebied. In de woorden van Holly Muscolino, Research Director Hardcopy Peripherals – Software and Services Program van IDC en auteur van het rapport: “Ricoh onderscheidt zich vooral door de ontwikkeling van zijn mondiale reikwijdte (coherente wereldwijde structuur, bedrijfsvoering en processen) en de gestructureerde aanpak voor het leveren van documentbeheer.”

De strategie voor documentbeheer die Ricoh heeft ontwikkeld vanuit een brede, wereldwijde ervaring, richt zich op de meest urgente behoeften van de klant op het gebied van MPS, zoals kostenbeheersing, duurzaamheid, gegevensbeveiliging en -beleid, efficiency van bedrijfsprocessen, veranderingsmanagement binnen de onderneming, productiviteit van informatiewerkers (iWorkers), optimalisering van de informatie en strategische infrastructuur.

“Waar het MPS-aanbod van de concurrentie zich sterk richt op apparaten en afdrukbeheer, speelt het documentbeheer van Ricoh in op de bedrijfspraktijken voor zowel gedrukte als elektronische informatie,” aldus Paul Nanninga, Director Managed Document Services & Strategic Accounts bij Ricoh Nederland. “We proberen te begrijpen hoe ondernemingen informatie toegankelijk maken, gebruiken en opslaan. Vervolgens veranderen en optimaliseren we deze processen om ze veiliger, efficiënter en effectiever te maken.”

** “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis”, Doc # 232135 december 2011.

Rate this post

Print Friendly