Amsterdam, 19 januari 2012 – Basware heeft vandaag First Businesspost GmbH (‘1stbp’) overgenomen, het snelst groeiende en meest innovatieve e-invoicenetwerk van Duitsland. Door deze overname wordt Basware de toonaangevende e-invoice operator in Duitsland en groeit het bedrijf uit tot een van de grootste providers wereldwijd. 1stbp verwerkte in 2011 meer dan 4,5 miljoen e-invoices voor haar klanten. De totale wereldwijde omzet via het Basware- en 1stbp-netwerk bedroeg meer dan 150 miljard euro. Het Open Network, waaronder dat van 1stbp, omvat 130 samenwerkende netwerken wereldwijd waarop ongeveer 120.000 kopers en 495.000 leveranciers actief zijn.

Diverse grote branches in Duitsland zijn klant bij 1stbp. De e-invoice provider is vooral sterk in de automobielsector met klanten als Audi, BMW, Daimler, MAN en Volkswagen, autoproducenten met grootschalige leveranciers. Daarnaast ondersteunt 1stbp ook veel grote retailers als Edeka en heeft diverse grote klanten als Deutsche Telekom en Union Invest die in verschillende Europese landen als Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Polen opereren. De omzet van 1stbp groeide in 2011 met meer dan 25% naar 2,4 miljoen euro.

Een van de kernkwaliteiten van 1sbtp is de Virtual Printer Driver Technologie, de oplossing die leveranciers snel en eenvoudig in staat stelt elektronisch facturen te verzenden. Basware zal deze technologie ook in zijn leveranciersoplossing integreren, waardoor de wereldwijde levering van e-invoices wordt versneld en vereenvoudigd. Leveranciers aansluiten op e-invoicing is voor organisaties vaak een van de belangrijkste uitdagingen bij het realiseren van voordelen rondom e-invoicing en automatisering.

Esa Tihiliä, CEO van Basware, zegt: “De overname van 1stbp laat zien dat Basware het Open Network wereldwijd wil uitbreiden. De gecombineerde omzet van Basware’s en 1stbp’s netwerk laat de betekenis van deze overname zien: het wereldwijde bereik neemt toe en de expertise van twee grote e-invoicing providers wordt samengebracht. 1sbtp en Basware leveren nu de combinatie van een netwerk en purchase-to-pay oplossingen voor enkele van de grootste merken én hun leveranciers wereldwijd, waarmee zij hun invoice- en aanvraagprocessen kunnen automatiseren.”

Rate this post

Print Friendly