BCT, aanbieder van oplossingen voor document management, workflow en enterprise content management, lanceert binnenkort MyCorsa WebAccess NxT. Dit is een applicatie waarmee eindgebruikers toegang hebben tot de documenten die gearchiveerd worden in Corsa. Met behulp van de vernieuwde webinterface kunnen zij altijd en overal documenten en andere gegevens eenvoudig zoeken en raadplegen. MyCorsa WebAccess NxT wordt na een testfase naar verwachting in maart officieel vrijgegeven voor Corsa 7.2.

“BCT beschikt al sinds Corsa 6 over een webversie van MyCorsa,” vertelt Roger Hoen, Solution & Usability Engineer bij BCT. “Maar tot nu toe was deze redelijk beperkt qua functionaliteit en vormgeving. Het merendeel van onze klanten werkt dan ook met de desktop-versie. We zien echter dat plaats- en tijdonafhankelijk werken steeds belangrijker wordt in organisaties. Bovendien hebben steeds meer gebruikers mobiele apparatuur om te kunnen voorzien in hun informatiebehoefte. Er worden ook steeds meer eisen gesteld aan de gebruiksvriendelijkheid van applicaties zoals MyCorsa. Als BCT willen we hier natuurlijk in meegaan en er is dan ook veel tijd gestoken in het verbeteren van de totale gebruikerservaring van het nieuwe product.”

De vernieuwde MyCorsa WebAccess NxT heeft een moderne look-and-feel en een snelle en gebruiksvriendelijke userinterface. Er is een nieuwe zoekfunctie die alle objecttypen snel doorzoekt en bestanden kunnen direct bekeken worden vanuit de browser. Hoen: “We hebben samen met een aantal klanten en een adviesbureau dat gespecialiseerd is in mens-machine interface, onderzocht hoe MyCorsa WebAccess gebruikt wordt. Hieruit bleek dat veel zaken toch als complex ervaren werden. Het simpeler maken van de menu’s en behandelvensters is dus een van de belangrijkste aanpassingen geweest.”

Volgens Hoen is optimaal beheergemak het belangrijkste voordeel van de webinterface van Corsa in vergelijking met de desktop-versie. “Het is niet meer nodig om de software op individuele client pc’s te installeren; met één druk op de knop hebben alle gebruikers online toegang tot de applicatie, mits zij geautoriseerd zijn.” De applicatie is geschikt voor alle gangbare browsers en is ook te gebruiken op mobiele apparaten zoals tablets.

Begin februari wordt MyCorsa WebAccess NxT getest bij de gemeente Houten. Na deze pilotfase wordt de release in maart beschikbaar gesteld aan alle klanten die werken met Corsa. “We blijven uiteraard verder werken aan het uitbreiden en optimaliseren van deze applicatie. Zo ontwikkelen we nu door aan modules die zijn toegespitst op specifieke gebruikersgroepen. De kunst hierbij is een goede balans vinden tussen functionaliteit en usability.”

Rate this post

Print Friendly