Konica Minolta Business Solutions (VK) Ltd., leverancier van totaaloplossingen voor optimalisatie van informatie- en documentstromen, heeft de Green Apple Award gewonnen voor zijn Optimized Print Services Green Audit Process. Groene projecten en -technologie staan centraal in de filosofie van Konica Minolta. Dit wordt bijvoorbeeld onderbouwd door de Eco Vision 2050 van Konica Minolta, de award voor ‘most sustainable company’ in de image information-branche en de vermelding in de Dow Jones Sustainable Asia Pacific Index voor het derde opeenvolgende jaar.

De Green Apple Awards worden uitgereikt door Green Organisation, een onafhankelijke milieugroep die zich richt op het promoten van milieubehoud. Het doel van de award is herkenning, beloning en promotie van goede milieu-initiatieven. Een panel van onafhankelijke juryleden heeft de award toegekend op basis van negen criteria, waaronder de voordelen voor het milieu en de economie, innovatie en kwantitatief bewijs van impact op het milieu.

“Wij zijn trots dat onze vestiging in het Verenigd Koninkrijk deze belangrijke award heeft gewonnen”, zegt Olaf Lorenz, general manager van de internationale marketingdivisie bij Konica Minolta Business Solutions Europa. “Het winnen van deze prestigieuze Green Apple Award is het bewijs voor het succes van onze lange termijn verbintenis om te investeren in duurzame technologie voor hetwelzijn van het milieu en de maatschappij.”

OPS Green Audit Process

Het OPS Green Audit Process maakt onderdeel uit van de Optimized Print Services-aanpak van Konica Minolta en richt zich op het optimaliseren van het printerpark. Dit leidt onder andere tot lagere operationele kosten. Veel organisaties hebben geen in-house mogelijkheden om hun milieu-performance te meten. OPS maakt inzichtelijk hoeveel energie, papier en toners worden verbruikt door de verschillende systemen. Ook de hoeveelheid CO2 die wordt gegenereerd, wordt vastgesteld. Eén van Konica Minolta’s primaire doelen is de reducering van CO2-uitstoot met twintig procent in de gehele productlijn in het financiële jaar 2015, in vergelijking met 2005. Dit proactieve beleid is deel van de Eco Vision 2050.

 

 

Rate this post

Print Friendly