‘s-Hertogenbosch, 16 januari 2012 – Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg en Ricoh, specialist op het gebied van documentbeheer en het digitaliseren van informatiestromen, hebben onlangs een overeenkomst afgesloten. Dankzij deze samenwerking kunnen bij Intrakoop aangesloten zorgorganisaties profiteren van oplossingen om document intensieve (processen in de zorg te verbeteren en daarmee de kosten te verlagen.

De zorgsector is steeds meer in beweging, door de toenemende druk van besparingen enerzijds en de stijgende vraag naar zorg anderzijds. Ricoh is daar een aantal jaren terug reeds adequaat op ingesprongen en levert naast multifunctionals en printers ook oplossingen die specifieke (zorg)werkprocessen verbeteren en versnellen.

Intrakoop-directeur Frank Kaptein: “We hebben voor de zorg nog een wereld te winnen. Daarbij wil Intrakoop niet alleen de zorg betaalbaar houden, maar ook bijdragen aan kwaliteitsverbetering en innovatie. De overeenkomst met Ricoh sluit hier goed bij aan. Zo ontvangen onze leden bij het aangaan van een individueel contract een gratis inventarisatie van het bestaande machinepark met als doel het optimaal inrichten van het nieuwe machinepark. Na plaatsing van het nieuwe machinepark wordt er vervolgens ook nog een gratis onderzoek aangeboden om document intensieve processen te automatiseren. Want vooral aan de proceskant zijn forse besparingen te realiseren door bijvoorbeeld te werken met digitale dossiers, scanfunctionaliteit of het automatiseren van factuurstromen.”

Michiel Bonte, Business Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: “De besparingspotentie van informatie-logistieke processen zit slechts voor 25% in de aanschaf en het beheer van multifunctionals en printers, echter voor 75% in het verbeteren en stroomlijnen van de processen. Veel zorginstellingen zijn zich hier nog niet van bewust, en dat is precies het speelveld waarbinnen Ricoh zich vertrouwd voelt.” Ricoh werkt nauw samen met de bekende ZIS leveranciers en speelt vaak een centrale rol bij het digitaliseren van medische dossiers, en op het gebied van patiëntenregistratie en -logistieke systemen met aanmeldzuilen, wachtrijmanagement en informatieschermen. Daarnaast is Ricoh reeds jaren marktleider op het gebied van Multifunctionele kopieer- en afdrukapparatuur.

Rate this post

Print Friendly