Deventer, 9 januari 2012 – Na ruim elf jaar bij Capgemini te hebben gewerkt, heeft John Lageman (38) met ingang van 1 januari 2012 gekozen voor een nieuwe uitdaging bij SmartDocuments Nederland, specialist in enterprise output management en document composition. Lageman gaat de functie van strategisch directeur vervullen en het bedrijf (inter)nationaal verder op de kaart zetten. Het Deventer bedrijf steekt daarmee zijn ambities om uit te breiden en (inter)nationaal marktleider te worden niet onder stoelen of banken.

Lageman heeft al een imposante carrière achter de rug bij Capgemini. Zijn laatste rol daar was Domain Director Enterprise Content Management. Hij heeft ECM op de kaart gezet binnen en buiten Capgemini en laat een gezonde groep van ruim 160 ECM-consultants na. Capgemini is als ICT-dienstverlener ECM-marktleider in Nederland.

Na ruim elf jaren Capgemini heeft hij gekozen voor een nieuwe uitdaging. Lageman: “Het is voor mij moeilijk om Capgemini te verlaten, omdat ik jarenlang mijn ziel en zaligheid in de organisatie heb gestopt. We hebben een sterke, gezonde ECM-groep opgebouwd en voeren aansprekende projecten uit. De verleiding om te ondernemen bij SmartDocuments en weer te bouwen aan een nieuwe club met flinke ambities kon ik echter niet weerstaan. Daarbij komt dat in enterprise output management, multi-channelmanagement en document composition sterke groeikansen liggen: veel organisaties bezinnen zich nu op fenomenen als customer satisfaction en customer experience. Grotere klanttevredenheid bereik je door op de juiste wijze middels de juiste (digitale) kanalen met je klanten te communiceren. Klanten verwachten in dit (mobiele) digitale tijdperk meer dan ooit de juiste, volledige en voor hen relevante informatie te krijgen. Samen met het management wil ik erg graag die kansen benutten en SmartDocuments nationaal én internationaal verder op de kaart zetten.”

Ook directeur Marco Drost waardeert de komst van zo’n expert op het gebied van enterprise content management binnen zijn organisatie. “John kan voor ons met zijn kennis en ervaring van het totale ECM-speelveld nieuwe markten blootleggen. Bovendien betekent zijn komst dat minder druk op mij komt te liggen voor de expansie van SmartDocuments. Ik krijg nu meer gelegenheid om me op de productontwikkeling te richten en daardoor SmartDocuments ook technologisch voorop te laten lopen. Ik kijk uit naar de samenwerking met John en heb er vertrouwen in dat zijn komst voor alle partijen een goede zaak is.”

 

Rate this post

Print Friendly