AMSTELVEEN, 4 januari 2011 – Na het succes van vorig jaar, vormen Canon en Océ weer één sterk team op de Grafische Vakbeurs 2012. Onder de noemer ‘Samen Scoren’ presenteren zij een gemeenschappelijk aanbod van de nieuwste professionele printoplossingen waarmee grafische bedrijven bij hun klanten kunnen scoren. Tijdens de Grafische Vakbeurs – van 7 tot en met 9 februari in Hardenberg – geven Canon en Océ op één stand hun visitekaartje af door het tonen van de laatste technologische innovaties op het gebied van hardware van Canon in combinatie met de workflow-oplossingen van Océ. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod van software solutions te zien die Canon en Océ bieden, zoals oplossingen voor variabel data printen, Web2Print, fotoboeken, workflow (ook grootformaat) en cross media. De gemeenschappelijke stand beslaat 364 m² en bevindt zich in hal 5, standnummers 508/509/515/516.

Samen Scoren

Afgelopen jaar gaven de twee bedrijven onder de noemer ‘Samen Sterker’ gezamenlijk voor het eerst acte de présence op een Nederlandse beurs. Grafische ondernemers reageerden enthousiast op de Canon/Océ-stand. Canon en Océ (onderdeel van de Canon Group) willen met hun beursdeelname in 2012 vooral de nadruk leggen op de wijze waarop grafische bedrijven van deze nauwe samenwerking kunnen profiteren.

Op de gezamenlijke stand laten de twee leveranciers zien hoe grafische ondernemers punten kunnen scoren bij hun eindklanten dankzij de kwalitatieve printoplossingen en diensten van beide bedrijven. Op de stand kunnen bezoekers hiervoor onder andere terecht bij een aantal topcoaches (bedrijfsadviseurs) die met hen de juiste tactiek bespreken voor de beste winkansen voor hun grafische onderneming.

“Op de Grafische Vakbeurs van 2011 hebben wij al laten zien hoe de portfolio’s van Canon en Océ elkaar aanvullen en hoe systemen van beide fabrikanten op elkaar aansluiten.”, vertelt Frank Huigen, Sales Director voor de grafische markt voor Canon en Océ. “Wij hebben veel vertrouwen in onze samenwerking en hopen op een nog groter succes dan vorig jaar. Inmiddels werken we echt samen als één team en bieden wij onze klanten een nog beter passend productassortiment en dienstenportfolio. Nu Océ onderdeel is van de Canon Group krijgen ondernemers te maken met het grootste en sterkste grafische team van Nederland.”

Doelgericht scoren bij klanten

Het beursthema ‘Samen Scoren!’ is ook een knipoog naar het EK voetbal. Aangezien Canon één van de hoofdsponsors is van het UEFA EURO 2012TM voetbaltoernooi dat in de zomer van 2012 in Polen en Ukraine zal plaatsvinden, zullen veel van de getoonde applicaties in het teken staan van voetbal. Door het tonen van aansprekende voorbeelden hopen Canon en Océ grafische ondernemers te inspireren tot het ontwikkelen van nieuwe applicaties voor hun klanten.

Op de stand laten de twee bedrijven het complete proces zien – van het maken en bewerken van foto’s tot het printen van documenten en producten. Daarnaast is er extra aandacht voor softwareoplossingen in de speciaal daarvoor ingerichte ‘sportsbar’. We tonen daar software solutions voor diverse toepassingen: VDP, W2P, workflow, fotoboeken en cross media. Grafische ondernemers met verschillende budgetten kunnen uit deze selectie van solutions kiezen om hun opstelling mee te versterken.

Beide bedrijven tonen hoe ondernemers efficiënt kunnen produceren met de juiste productie workflow voor de aansturing van zowel grafische als sign & display omgevingen. Ook laten zij tijdens demonstraties zien dat een groot aantal software applicaties van beide leveranciers samenwerken met de verschillende productiesystemen van beide fabrikanten. Met de PRISMAprepare software tonen beide bedrijven hoe printopdrachten in een grafisch bedrijf flexibel, met groot gebruiksgemak en kostenbesparend, door operators printklaar kunnen worden gemaakt.

Eerste gezamenlijk ontwikkeld productiesysteem

Bezoekers krijgen tijdens de Grafische Vakbeurs een goede indruk van het sterke aanbod dat Canon en Océ gezamenlijk in de markt zetten. Op de stand presenteren de bedrijven hun eerste gezamenlijk ontwikkelde digitale printsysteem: de imagePRESS C7010 VPS serie. De introductie van dit printsysteem is een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen Canon en Océ. Het vormt het bewijs van de bestaande R&D-synergie, die ervoor zorgt dat klanten van Canon en Océ toegang hebben tot toonaangevende technologie in de branche. Dit printsysteem combineert de uitstekende beeldkwaliteit en productiviteit van de Canon imagePRESS C7010VP en de verwerkingskracht van de Océ PRISMA®sync workflow. De imagePRESS C7010VPS serie produceert offset kwaliteit en verhoogt de productie met het gebruiksgemak, de kostenvoordelen en de runlengte van digitale productie, waardoor de grafisch ondernemer het serviceniveau richting zijn klanten verhoogt.

Op de stand maken ondernemers ook kennis met de recent geïntroduceerde Océ VarioPrint DP Line – een serie bijzondere zwart-wit systemen op basis van baanbrekende technologie. De VarioPrint DP Line bestaat uit krachtige compacte productieprinters voor kleine tot middelgrote volumes, waarin 100 procent digitale printtechnologie, een energiezuinige engine en een snelle controller van Océ gekoppeld zijn aan geïntegreerde scan- en professionele nabewerkingoplossingen van Canon. Voor grafische bedrijven en afdelingen met zwart-witproductie zorgt deze combinatie voor een soepele productie workflow die de werkprocessen beter ondersteunt en operator handelingen sterk vereenvoudigt.

 

Rate this post

Print Friendly