BCT, leverancier van enterprise content management systemen, is samen met de Zuyd Hogeschool genomineerd voor de Document & Content Management (DCM) Awards. Op 19 januari 2012 zullen de awards worden uitgereikt aan de beste toepassingen op het gebied van elektronisch documentbeheer en aanverwante vakgebieden. BCT is met de implementatie van het digitale accreditatieproces bij de Zuyd Hogeschool genomineerd in de categorie Case Management. Tot 10 januari kan via www.documentwereld.nl gestemd worden op de genomineerde inzendingen.

“Het is erg bijzonder dat wij juist met een case uit de onderwijssector kans maken op een onderscheiding”, zegt Dimitri Palmen, commercieel directeur bij BCT. “Digitalisering van informatiestromen is iets wat tot voor kort vooral een issue was binnen overheden en gemeenten. Maar we zien dat digitalisering steeds meer belangstelling krijgt vanuit andere sectoren. Onderwijsinstellingen moeten bijvoorbeeld tegenwoordig vaker verantwoording afleggen over hun doen en laten en accreditatie staat dus weer volop in de belangstelling. Veel hogescholen, waaronder Zuyd Hogeschool, worstelen echter met het beheersen van het accreditatieproces, zeker na de invoering van het nieuwe landelijk accreditatiestelsel begin 2011. De kwaliteitsdocumenten zijn vaak erg verspreid en zowel in fysieke als digitale vorm opgeslagen. Hierdoor kost het veel tijd de dossiers overzichtelijk te houden voor de accreditatieprocedure.”

Zuyd Hogeschool schakelde daarom BCT in, die de oplossing Corsa Accreditatie implementeerde. Het accrediteren in Corsa bestaat uit het digitaliseren van het meerjarige accreditatiedossier van iedere opleiding dat geldig is tot de accreditatietoets en de accreditatieprocedure die op jaarlijkse basis wordt doorlopen en automatisch gekoppeld is aan het meerjarige accreditatiedossier. De workflow is zo ingericht dat de accreditatieprocedure afgehandeld kan worden volgens de nieuwe procedures. Naast het ondersteunen van het complete accreditatieproces voor opleidingen, biedt Corsa dus ook ondersteuning voor de nieuw ingevoerde instellingstoets. De Hogeschool is erg tevreden met de oplossing. “De informatie kan overzichtelijker aan de beoordelende partijen geleverd worden. Bovendien is het proces veel transparanter en hebben we minder hulp nodig van dure externe partijen. Dankzij het digitale dossier kunnen we op ieder moment aantonen dat onze opleidingen accreditatiewaardig zijn”, aldus Ivo Dassen, junior bestuurssecretaris bij Zuyd Hogeschool.

De DCM Awards, een initiatief van DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie presenteren, worden volgend jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het DCM Awards Dinner. Het doel is om het vakgebied van document- & content management wat meer en duidelijker voor het voetlicht te brengen en te waarderen. Er worden prijzen uitgereikt aan de beste toepassingen in vijf categorieën: Capturing & (Intelligent Document & Character) Recognition, Information Access & Document/Content Security, E-Document & E-Content Management, Case Management/Zaakgericht Werken en Enterprise Output Management/Documentcreatie. De winnaars worden voor 50% bepaald door een jurybeoordeling en voor 50% door stemmen via de website.

 

Rate this post

Print Friendly