Breukelen, 16 december 2011 – Kwaliteitszorgbedrijf Kiwa heeft haar repro efficiënter ingericht en geïnvesteerd in een nieuw printerpark met Xerox-machines. Aanleiding voor de investering was de toenemende vraag vanuit de organisatie naar printdiensten in zwart-wit en kleur. Hiervoor moesten de repro en het decentrale printerpark efficiënter worden ingericht. De geboden combinatie van software, nieuwe machines en Managed Print Services biedt Kiwa de gewenste tijdwinst en kwaliteit bij het voorbereiden en leveren van printwerk binnen de hele organisatie.

Repro

Naast productieprinters leverde Xerox de nieuwste versie WebServices-software en een nieuwe installatie van FreeFlow MakeReady aan de repro. Deze software helpt de repro bij het professioneel voorbereiden van het printwerk. Voor het zwart-wit printwerk koos Kiwa voor een Xerox Nuvera 120 en voor het kleurwerk zijn twee DocuColor 560 productieprinters geïnstalleerd. Printshopmail voor variabel printen maakt de oplossing voor de repro compleet.

Managed Print Services

Samen met partner Nobel Document Group verving Xerox alle printers en multifunctionals (MFP’s) op vier Kiwa-vestigingen. De 25 nieuwe MFP’s en 50 printers bieden de mogelijkheid om in kleur af te drukken, waardoor Kiwa-medewerkers meer printmogelijkheden op hun werkplek hebben. Het beheer van de printers is uitbesteed aan Nobel Document Group. Kiwa maakt gebruik van de Nobel Management Print Services, die zijn gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Deze Managed Print Services omvatten onder andere de monitoring van de apparatuur, de bestellingen en tellerstanden. Alle printers worden nog dit jaar geïnstalleerd.

Eelco Molenkamp, verantwoordelijk voor de repro bij Kiwa: “Bij de keuze voor de investeringen hebben we vooral gekeken naar innovaties die ons niet alleen een hoge kwaliteit van printwerk opleveren, maar waarmee we ook veel tijdwinst behalen. Het printwerk binnen Kiwa is flink toegenomen, maar ik ben door alle nieuwe toepassingen toch sneller klaar. Bovendien kan de status van het printwerk door opdrachtgevers via het webportaal worden bekeken, waardoor ik veel efficiënter kan werken.”

Rate this post

Print Friendly