Yokogawa heeft meer dan 19.000 medewerkers en 86 vestigingen over de hele wereld. De klanten van Yokogawa zijn toonaangevende ondernemingen in de procesindustrie, die met name actief zijn in de olie-en gaswinning, energieopwekking, (petro)chemische-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. Yokogawa Europe Solutions B.V., eveneens in Amersfoort gevestigd, is de verkoop- en serviceorganisatie voor de Nederlands markt. De 60.000 binnenkomende facturen worden in de toekomst automatisch verwerkt met de ReadSoft oplossing in SAP.

De facturen die Yokogawa binnenkrijgt zijn voor het merendeel van grote leveranciers. Arbeidsintensieve registratie, lange verwerkingstijd zorgen voor hoge kosten per factuur. Het beperkte inzicht in uitstaande facturen en gerelateerde bedragen maakt het handmatig oplossen van fouten een tijdrovend proces.

Het doel van het project is een geïntegreerde SAP oplossing neer te zetten zonder integratiekosten en met een enkele interface. Door de snelle adoptie en herkenning van huidige SAP gebruikers kan de continuïteit gewaarborgd blijven. De facturen kunnen efficiënter verwerkt worden waardoor de toeslagen bij betaling via creditcard vermeden kunnen worden.

De software van ReadSoft voor factuurverwerking in SAP zorgt voor herkenning, matching en inzicht in lopende facturen. De software biedt Yokogawa een geautomatiseerde en flexibele workflow omgeving waardoor minder inspanning nodig is voor het managen van goedkeuringen en het oplossen van fouten.

Evert Romviel, Europees ICT Manager

“In onze afweging voor de best passende oplossing, hebben we de kosten om een dergelijke software oplossing te onderhouden (TCO), nauwkeurig onderzocht. Hierbij is de ReadSoft integratie met SAP, en zeker ook de flexibele workflow doorslaggevend geweest.”

Rate this post

Print Friendly