Konica Minolta, leverancier van totaaloplossingen voor optimalisatie van informatie- en documentstromen, introduceert twee nieuwe A4-MFP’s. De nieuwe bizhub 36 en bizhub 42 zijn compact genoeg om als decentraal systeem in een groot printerpark te functioneren en zijn een mooie toevoeging voor kleine teams binnen grote organisaties. De MFP’s kunnen echter ook als centrale communicatiehub binnen kleinere organisaties worden ingezet.

De krachtige systemen zijn de eerste zwart-wit A4-MFP’s die via handmatige invoer ook op A3 kunnen printen. De systemen bieden daarmee een extra functionaliteit voor kantooromgevingen waar relatief weinig A3-afdrukken nodig zijn, maar soms wel noodzakelijk.

“We zijn verheugd met de komst van de bizhub 36 en bizhub 42 als nieuwste systemen binnen het Konica Minolta MFP-assortiment”, zegt Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta Business Solutions Nederland BV. “Met nagenoeg dezelfde applicatiecompatibiliteit als onze A3-MFP’s, bieden deze A4-modellen een goede integratie met de A3-productlijn van Konica Minolta.”

De bizhub 36 en bizhub 42 omvatten print-, kopieer-, kleurenscan- en, optioneel, faxfunctionaliteiten. Het zijn tevensKonica Minolta’s eerste zwart-wit A4-MFP’s die via de handmatige invoer A3-afdrukken kunnen maken. Hierdoor kunnen ze kantooromgevingen, die zelden op A3 printen, extra flexibiliteit bieden. Flexibiliteit van de systemen wordteveneens vergroot door de geïntegreerde afwerkingseenheid voor hoek- en tweepunts-nieten. Er is ook een offline niet-oplossing waarmee geprinte documenten of originelen snel en eenvoudig kunnen worden geniet.

Doordat de nieuwe bizhub 36 en 42 naadloos integreren met de bestaande A3-productlijn kunnen zij in dezelfde beheermodule volledig gemonitord worden. Deze zwart-wit-systemen kunnen ook kleurenscansversturen naar meerdere bestemmingen zoals e-mail, USB, FTP en SMB. Daarnaast maken de systemen het mogelijk om centraal individuele gebruikersrechten toe te kennen en te beheren en bieden zij wachtwoordprotectie en IC-card-authenticatie voor extra beveiliging en voor vermindering van onnodige afdrukken. Omdat zij compatibel zijn met Konica Minolta’s Universal Print Driver (UPD) – een driver die onlangs de BLI Outstanding Achievement Award voor innovatie in de wachtsleepte – hoeven er geen aparte drivers per compatibel printsysteem te worden geïnstalleerd. Met behulp van PageScope Mobile – een gratis app van Konica Minolta voor de iPhone, iPad en iPod touch – kunnen gebruikers documenten op iedere locatie vanaf mobiele apparaten op de bizhub 36 en bizhub 42 printen. Tevens kunnen scans die op de A4-MFP’s worden gemaakt, op mobiele apparatenworden ontvangen.

De beveiligingsfunctionaliteit die de bizhub 36 en de bizhub 42 bieden, bevat beveiligde netwerkcommunicatie en HDD-overschrijving. Dit laatste houdt in dat een beheerder voorafgaand aan de overdracht of verhuizing van een systeem, de volledige harde schijf kan overschrijven.

Dankzij hun lage energieverbruik en TEC-waarde en de geïntegreerde Simitri HD-toner met biomassa, voldoen beide systemen aan de hoogste milieunormen en zijn zij Blue Angel- en Energy Star-gecertificeerd.

Rate this post

Print Friendly