Afgelopen 22 november werd in het Nijmeegse Triavium de jaarlijkse ledendag van de Vergeb gehouden. De Vereniging Gebruikers Administratieve Software verwelkomde samen met BCT ruim 130 medewerkers van overheden, instellingen en bedrijven die gebruik maken van het document management systeem Corsa. De dag bestond uit een plenair gedeelte waarin onder andere de nieuwste ontwikkelingen bij BCT werden toegelicht en een aantal parallelsessies over specifieke oplossingen en trends. Tussen de sessies door hadden de deelnemers de mogelijkheid om te netwerken, de partnermarkt te bezoeken en vragen te stellen aan de aanwezige BCT-specialisten.

Voorzitter van de Vergeb Willem Broekhuis opende de ledendag en vertelde over twee succesvolle regiobijeenkomsten die waren georganiseerd in het afgelopen jaar. Daarna lichtte social media-trainer Richard van der Blom de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media toe. Dimitri Palmen en Harold Henmus van BCT blikten terug op 2011, waarin de organisatie onder andere een VIP DOC-award won en in de Computable top 100 verscheen. Het afgelopen jaar concentreerde BCT zich niet alleen op oplossingen voor overheden, maar groeide ook sterk in de zorg- en onderwijssector. In 2012 gaat BCT verder met het optimaliseren van de klantbenadering door middel van het programma ‘stroomlijn’. In het kader hiervan zal BCT in december 2011 een nieuw platform lanceren waar gebruikers ideeën voor verbeteringen eenvoudig kunnen doorgeven en reageren op wensen van anderen. Op deze manier worden gebruikers nog meer betrokken bij en op de hoogte gehouden van software-updates. Vanaf februari 2012 introduceert BCT ook een vernieuwde versie van MyCorsa Webaccess.

Tijdens de parallelsessies was er veel animo voor de presentatie over zaakgericht werken en het KCC. Hierin presenteerden Alex Lony en Bram Scholten BCT’s visie op de beste aanpak voor zaakgericht werken en de inrichting van een KCC. De kern van deze visie is het BCT-model. Hierin vormen de behoeften en het ambitieniveau van de gemeente de uitgangspunten, die op hun beurt bepalen welke processen binnen de gemeente geoptimaliseerd moeten worden en welke producten hierbij kunnen ondersteunen. De bezoekers kregen een demonstratie van de nieuwe productlijn Liber, die gemeenten een open en gebruiksvriendelijk zaaksysteem en KCS biedt.

In de andere sessies spraken diverse gebruikers over hun ervaringen met Corsa-implementaties. Zo vertelde Theo Visscher van de gemeente Kampen over hun aanpak van het digitaliseren van het bestuurlijke besluitvormingsproces en ging Jan Druijff van de gemeente Overbetuwe in op de visie van BCT en PinkRoccade hoe de architectuurplaat met betrekking tot gegevensstromen en informatievoorziening er in 2015 uit zou moeten zien. Carla Middelbeek van gemeente Waterland presenteerde samen met Raf Withofs van BCT over Corsa/Contract en hoe deze oplossing bij de gemeente is ingezet om het beheer van inkoopcontracten te vergemakkelijken. De verhalen van de verschillende gemeenten spraken zeer tot de verbeelding en er kwamen dan ook levendige discussies op gang bij de diverse parallelsessies.

De Vergeb Ledendag werd zoals altijd afgesloten met een borrel waarbij de bezoekers uitgebreid konden napraten over de leerzame en interessante bijeenkomst.

Rate this post

Print Friendly