Siemens en Böwe Systec introduceren een gezamenlijk ontwikkelde nieuwe postsorteeroplossing, het ‘Simex Letter Sorting System’. Het is het eerste concrete resultaat van de onlangs aangekondigde samenwerking tussen Siemens Mobilty Infrastructure Logistics en Böwe Systec. ‘Voor deze nieuwe oplossing wordt op Siemens hoogvolume sorteersystemen gebruik gemaakt van door Böwe Systec ontwikkelde software’, zegt Heiner Kudrus, CEO van Böwe Systec. ‘Siemens is wereldwijd – vooral in de private sector – de nummer 1 in postautomatisering en sorteersystemen. Die positie willen zij niet alleen behouden, maar verder uitbouwen. Böwe Systec heeft in de wereld van het hoogvolume couverteren een sterke marktpositie in het particuliere postsegment. Daarmee en met onze kennis van het verwerken van documenten en intelligente software oplossingen, die wij daarvoor ontwikkeld hebben, vullen wij Siemens goed aan en omgekeerd.

Met het nieuwe Simex systeem gaat de productiviteit van het automatisch post sorteren nog verder omhoog en gaan de logistieke proceskosten nog verder omlaag. De nieuwe doorvoersnelheden variëren van 25.000 gemengde tot 47.000 uniforme poststukken per uur. Dat zijn nog niet gekende snelheden. Het systeem maakt gebruik van de door Siemens ontwikkelde OCR (Optical Character Recognition) technologie. Er is goed gelet op de ergonomie en aan de belasting van ons milieu is natuurlijk gedacht. Die is minimaal. Dat geldt ook voor aantal operators dat nodig is om het systeem te bedienen. Ook daarvan is een minimum aantal nodig en dat komt de productiviteit ten goede’.

Böwe Systec

Böwe Systec – onderdeel van Böwe Systec Group – is wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten van hoogvolume couverteersystemen en Mailroom Solutions. Het hoofdkantoor van Böwe Systec, R&D en productie zijn gevestigd in Augsburg (Duitsland). Voor de verkoop en service heeft Böwe Systec wereldwijd 20 eigen vestigingen en wordt door agenten vertegenwoordigd in meer dan 50 landen. Böwe Systec telt ruim 1200 medewerkers. De kernactiviteiten van Böwe Systec richten zich op het hoogvolume verwerken van documenten, post & plastic cards en het ontwikkelen van software oplossingen voor deze activiteiten.

Böwe Systec behoort tot de Duitse Possehl Group, een financieel zeer sterke groep van meer dan 140 bedrijven, waarvan het merendeel gevestigd is in Duitsland. De omzet van de groep met wereldwijd 8.800 medewerkers bedroeg in 2010 meer dan €1.7 miljard. De Possehl Group valt onder de charitatieve Possehl stichting, bestaat uit 10 divisies en het rendement wordt jaarlijks voor een groot deel aan diverse goede doelen besteed.

Rate this post

Print Friendly