Simac en O3Spaces introduceren een baanbrekende oplossing voor het Voortgezet Onderwijs: de Papierloze school.

De papierloze school is een gezamenlijk initiatief van Simac en O3Spaces en behelst een exclusieve integrale oplossing voor documentcompositie, documentbeheer, digitale dossiers en (web-)scanning die naadloos integreert met de gevestigde VO-oplossingen zoals SOM en WIS Webportaal. De oplossing wordt in samenwerking met een aantal scholen ontwikkeld en komt in de eerste helft van 2012 beschikbaar voor het VO.

“Documenten in de cloud gaan een steeds belangrijkere rol spelen binnen het onderwijs. Tot nu toe ontbreekt het aan een oplossing die digitalisering, dossiervorming, samenwerken en documentcreatie als een integrale met de leerlingadministratie gekoppelde cloudoplossing kan bieden.”, zegt Arno Hartman – productmanager van Simac Onderwijs. “De voordelen van digitale dossiers zijn overduidelijk. Een aantal scholen is reeds voorzichtig begonnen met het digitaliseren van alle leerlingdossiers, maar dit levert momenteel nog te veel handwerk op. Met dit nieuwe initiatief beschikken we over gebruiksvriendelijke gereedschappen die over de hele linie de voordelen van digitale documenten ontsluiten.”

O3Spaces is een cloudplatform voor documentcreatie en online document- en dossierbeheer. De combinatie van O3Spaces met de leerlingadministratie SOM voorziet in de behoefte aan een integrale vanuit het onderwijskernproces geïnitieerde documentoplossing.

Over Simac Onderwijs

Simac Onderwijs B.V. is onderdeel van Simac Techniek N.V. en richt zich op de informatisering van onderwijsinstellingen binnen het Voortgezet Onderwijs. Simac Onderwijs bedient met haar leerlingadministratiesysteem SOM een groot gedeelte van de Nederlandse VO-scholen.

Over O3Spaces

O3Spaces B.V. is een gerenommeerd Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van krachtige, gebruiksvriendelijke documentoplossingen.

O3Spaces bedient met haar producten O3Spaces Workplace en O3Spaces Composer wereldwijd een grote verscheidenheid aan klanten waaronder klanten in het MKB, de overheid, het onderwijs, en multinationals.

School digitaal – de Papierloze school voor lesmateriaal en leerlingenadministratie
2.9 (58.1%) 21 votes

Print Friendly