Met Nobel Managed Print Services en Follow me Printing blijft de gemeente binnen de budgetten

Breukelen, 30 november 2011 – Gemeente Twenterand heeft het beheer van het printerpark uitbesteed aan Nobel Document Group. De gemeente maakt gebruik van de Nobel Management Print Services (MPS), die zijn gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Nobel Document Group ontzorgt gemeente Twenterand door het printbeheer te automatiseren, inclusief het opsporen en herstellen van fouten, het bijhouden en bestellen van verbruiksartikelen en het bijhouden van het gebruik. Na analyse van het gebruik is het printerpark teruggebracht naar vier multifunctionele kleurenprinters en 13 multifunctionele zwart-witprinters (MFP). Gemeente Twenterand bespaart hiermee op de kosten en gebruikers kunnen efficiënter werken.

Gemeente Twenterand is een heringedeelde gemeente met als grootste kernen Vriezenveen en Den Ham. Dit betekent dat er naast het gemeentehuis in Vriezeveen ook meerdere locaties zijn. Daarom voerde Nobel Document Group bij de gemeente ook ‘Follow me printing’ in. Deze service houdt in dat printopdrachten pas worden uitgeprint als de gebruiker zich bij de printer identificeert met een pasje. Dit betekent niet alleen dat er veilig wordt geprint, maar ook dat vanaf de ene locatie printopdrachten kunnen worden gegeven die vanaf een andere locatie kunnen worden opgehaald. ‘Follow me printing’ zorgt daarnaast voor een forse kostenbesparing op afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint.

“Wij zijn zeer blij met Nobel MPS en Follow me printing”, aldus Jan Bosch, medewerker informatisering en automatisering bij gemeente Twenterand. “We hebben geen omkijken meer naar onze printers en de supplies. Een of twee keer per week ontvangen we een pakketje met daarin nieuwe verbruiksartikelen en ook de tellerstanden op de printers worden automatisch bijgehouden en gerapporteerd. Dit zorgt voor meer transparantie van het printgebruik en leidt tot meer bewustwording op het gebied van printen. De uren die wij voorheen inzetten voor printgerelateerde activiteiten kunnen we nu besteden aan onze corebusiness, namelijk de IT. Wij zien deze dienstverlening als de ultieme manier van ontzorgen. Wij werken al ruim zes jaar met Nobel Document Group en dat bevalt goed. Ze hebben veel kennis in huis en zijn daarom in staat om ons op de juiste manier te adviseren en er voor te zorgen dat wij binnen onze budgetten blijven.”

Naast diverse multifunctionele MFP’s heeft Nobel Document Group ook twee machines geïnstalleerd voor de repro van gemeente Twenterand, het gaat hier om de Xerox DocuColor 242 en de Xerox 4110.

Rate this post

Print Friendly