Eindhoven – 23 november 2011 – Split~Vision, specialist in proces-, document- , content en organisatiemanagement, zal de integratie van haar proces- en organisatiemanagement tool I-Controler met SharePoint in januari 2012 definitief hebben afgerond. Hiermee kan SharePoint als documentmanagement platform naadloos opereren met de proces- en organisatiebeheerfunctionaliteit van I-Controler. De eerste concrete opdracht voor een dergelijke integratie is ook al binnen: Waterschap Rijn en IJssel gaat gebruik maken van deze nieuwe optie om document- en contentmanagement te koppelen aan proces- en organisatiemanagement.

De markt van gebruikers van SharePoint als documentmanagement platform groeit zienderogen. Microsoft heeft hiermee een flink marktaandeel in de wereld van document- en contentmanagement toepassingen veroverd. Steeds meer organisaties vragen daarbij ook om aanvullende functionaliteit, vooral op het vlak van proces- en organisatiemanagement. Die functionaliteit van I-Controler leent zich bijzonder goed om te integreren met DMS-systemen van andere aanbieders, zoals SharePoint. De I-Controler is een geheel eigen ontwikkeling van het Eindhovense Spit~Vision, dat met veel kennis en ervaring – met name in de wereld van de overheid – een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd als specialist in proces- en organisatiemanagement.

De integratie sluit nauw aan bij de ambities van Split~Vision om meer als onafhankelijke integratie- en processpecialist bij organisaties de informatie-infrastructuur (weer) op orde te brengen. Directeur Klaas van der Heijden: “Er is in veel gevallen behoefte aan veel meer dan alleen het organiseren van documentstromen. De organisatie, met alle processen, medewerkers, informatiebronnen, onderliggende systemen, metadata enzovoort vormt één synergetisch geheel. Dáár is de I-Controler voor ontworpen: om orde aan te brengen en inzicht te krijgen in dat samenspel. SharePoint is voor ons een belangrijk platform, omdat het een snel groeiende populatie gebruikers kent en inmiddels een niet meer weg te denken factor in de document- en contentmarkt is geworden. Dat betekent dat je als integratiespecialist met je eigen producten en diensten – zoals wij met de I-Controler – daarop moet aansluiten. Wij zijn ook heel blij met de opdracht bij Waterschap Rijn en IJssel, waar we kunnen laten zien dat de I-Controler perfect werkt met SharePoint en dat daarmee voor het Waterschap alles uit de organisatie, van processen en informatie tot medewerkers ondergebracht kan worden in één beheersysteem.”

Rate this post

Print Friendly