Bij Pondres in Tilburg is onlangs een Impika i75 inkjetprinter, geleverd door Xerox, geïnstalleerd. ‘Daarmee kunnen wij als één van de eerste in Europa met zo’n machine over de volle breedte van 46 cm dubbelzijdig full color in één productiegang printen’, zegt algemeen directeur Gert-Jan ten Klei. ‘Het voordeel voor onze klanten is dat de rollen papier niet meer eerst voorbedrukt hoeven te worden. Kleur en variabele informatie en images worden tegelijk aangebracht. Dat scheelt tijd en geld.

Eigenlijk deden we dat ook al in rotatieve tonerdruk, maar vanaf nu zetten we daar de inkjettechnologie voor in. Dat is de toekomst en het past helemaal bij Pondres om die technologie als eerste te vermarkten. Dat doen we niet alleen voor transactiemail, maar juist ook voor direct mail. Vooral in dit segment zijn de voordelen van de nieuwe technologie – hoge snelheid, grote oplagen, goede kwaliteit en prima prijs/prestatie-verhouding – interessant.

De rol van offsetdrukwerk is uitgespeeld, maar wij kunnen met onze nieuwe aanwinst wel voorbedrukte rollen in kleur inprinten. Ook dat gebeurt, want het duurt altijd even voordat de voordelen van deze nieuwe techniek volledig worden benut. Naast de investering in de Impika i75 inkjetprinter hebben wij ook een aantal van onze vijf Xerox iGens productieprinters opgewaardeerd naar XXL afdrukformaat. Al met al hebben wij, als grootste Xerox iGen-user in de Benelux, onze productiecapaciteit in full color ruim verdubbeld en zijn wij nog beter uitgerust om onze klanten maatwerkoplossingen in dialoogmarketing te bieden. Niet alleen fysieke 1-op-1-marketingcommunicatie, maar ook webbased, e-mailmarketing en social mediatoepassingen’.

Rate this post

Print Friendly