Capelle aan de IJssel, 17 november 2011 – Uit rapportages van onafhankelijke onderzoeksbureaus en productiecijfers van Xerox blijkt dat Veenman is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Managed Print Services in Nederland. Van alle bedrijven die deze diensten aanbieden is Xerox wereldwijd de grootste aanbieder. En van alle organisaties die de Xerox MPS-oplossingen in hun dienstenpakket hebben opgenomen, is Veenman de partij met de meeste aansluitingen onder beheer.

Onderzoeksbureau Gartner classificeerde Xerox en HP enige jaren geleden al als leidende marktpartijen op het gebied van Managed Print Services. De volledigheid van de visie van de genoemde bedrijven op dit gebied en hun vermogen om ook daadwerkelijk te leveren bezorgde hen een felbegeerde plek in het Magic Quadrant. Praktijkervaringen van klanten tonen aan dat bedrijven en instellingen in veel gevallen wel 30% of meer besparen op hun printgerelateerde kosten.

Veenman introduceerde in maart 2010 zijn eigen Managed Print Services-formule: Mijn Veenman Beheer®. Kort daarna is het dienstpakket van Veenman Remote Services® uitgebreid met Mijn Veenman Rapportage®. Inmiddels zijn er ruim 5000 machines aangesloten op deze beheerstool. Voor het grootste deel betreft het apparatuur die is geplaatst bij klanten in het MKB. Maar ook diverse overheidsorganisaties, zorginstellingen, non-profit organisaties en in Nederland gevestigde multinationationals maken gebruik van Veenman Remote Services®.

Marc van Voorbergen, Manager Managed Print Services van Veenman: “Als grootste merkonafhankelijke aanbieder van Managed Print Services®, nemen wij in tegenstelling tot anderen in principe iedere machine die daarvoor geschikt is, onder beheer. Wij zijn daarbij niet beperkt tot HP of Xerox, merken waarvan wij zelf ook apparatuur verkopen. Wat wij wel doen, is Mijn Veenman Beheer®aanbieden als integraal onderdeel van de totaaloplossingen die wij voor onze klanten realiseren op het gebied van documentgerelateerde werkstromen. Op die manier willen wij onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Wij helpen hen om kosten inzichtelijk te krijgen en te besparen. En wij borgen door onze dienstverlening kwaliteit en duurzaamheid. Uit de cijfers blijkt nu dat Veenman is uitgegroeid tot de grootste marktpartij in Nederland op dit gebied. Dat reflecteert dat onze benadering goed aanslaat bij klanten.

Bij Managed Print Services wordt afdruk- en scanapparatuur via een beveiligde dataconnectie permanent op afstand gemonitoord. De informatie die in het systeem van Mijn Veenman Beheer® komt, betreft uitsluitend de technische status van de aangesloten machines. Gespecialiseerde servicemedewerkers houden met behulp van geavanceerde management tools zicht op de technische conditie van machines, de status van verbruiksmaterialen en karakteristieken met betrekking tot het gebruik. Door pro-actief, preventief onderhoud voorkomt Veenman storingen aan geplaatste apparaten. Monteurs van de eigen technische dienst van Veenman kunnen incidenten die zich desalniettemin voordoen zeer snel signaleren en (helpen) oplossen. De levering van verbruiksartikelen geschiedt volgens een gestroomlijnd logistiek proces en tellerstanden worden automatisch geregistreerd. De analyse van gebruiksstatistieken biedt Veenman de mogelijkheid om kostenbesparende en efficiencyverbeterende adviezen te geven, of om oplossingen op maat aan te bieden.

Rate this post

Print Friendly