Océ neemt de gehele print-, kopieer- en scanfaciliteit én de afhandeling betaald printen over van de Hogeschool van Amsterdam.

‘S-HERTOGENBOSCH, 16 november 2011 – Océ heeft in nauwe samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en enkele technologiepartners een compleet nieuw printconcept ontwikkeld, Het Nieuwe Printen. Op alle locaties van de HvA worden de print-, kopieer- en scanvoorzieningen gemoderniseerd.

De modernisering is onderdeel van de realisatie van de Amstelcampus, een nieuwe, unieke leer- en werkomgeving die de HvA momenteel ontwikkelt. De Amstelcampus is een omvangrijk Nieuw Werken-project, waarin flexibel omgaan met werktijd en werkomgeving de belangrijkste uitgangspunten zijn. Studenten en medewerkers kunnen eenvoudiger hun kennis delen en elkaar ontmoeten. Het Nieuwe Printen past naadloos in de doelstellingen van het Amstelcampus project. Met de introductie van een individuele pas voor alle iedere gebruiker is bovendien een alternatief betaalmiddel beschikbaar voor de Chipknip. Voor de HvA betekent het Nieuwe Printen een drastische verlaging van de Total Cost of Ownership van de gehele printinfrastructuur.

Integratie onderwijs- en kantoorfuncties bespaart geld

Met Het Nieuwe Printen besteedt de HvA de gehele print-, kopieer- en scanfaciliteit én de volledige afhandeling van betaald printen uit aan Océ. De HvA beschikt nu over de modernste dienstverlening met optimale mogelijkheden voor printen, scannen en kopieren. De nieuwe faciliteiten zijn voor alle studenten en medewerkers te gebruiken vanuit hun (eigen) laptop, desktop, tablet of smartphone. Printopdrachten kunnen op elke willekeurige verdieping worden opgehaald. De eenvoudige online betaalmethoden voor de student zijn een volwaardig alternatief voor de chipknip en maken Het Nieuwe Printen zeer toegankelijk. Onderwijs en kantoorfuncties zijn vrijwel geïntegreerd, waardoor de HvA zeer efficiënt kan omgaan met ruimte en middelen. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

State-of-the-art oplossing

Het grote gemak van het geavanceerde, flexibele printconcept, Het Nieuwe Printen wordt gerealiseerd dankzij de verregaande inzet van de HvA-pas. Door gebruik van de pas wordt follow-me printen en scannen eenvoudig. De keuze voor één nieuw uniform type printer maakt de noodzaak van betaalpalen overbodig en verhoogt het gebruikersgemak significant. Het hart van de oplossing vormt de ‘printer cloud’, gehost op betrouwbare virtuele servers, gekoppeld aan HvA- en Océ backoffice systemen. Beheerd door Océ-professionals en opgezet met gespecialiseerde ICT-dienstverleners. De weg naar mobiel printen en gebruik van slimme apps is geplaveid. Bovendien verzorgt Océ het dagelijkse operationele beheer van alle printapparatuur waardoor maximale uptime gegarandeerd blijft. Met de gerealiseerde oplossing en de gehele exploitatie van de dienst door Océ maakt de HvA een aanzienlijke kwaliteitsslag.

Innoveren is samenwerken

Océ heeft het geavanceerde, flexibele printconcept in nauwe samenwerking met gebruikers, ondersteunende HvA-afdelingen en technologiepartners ontwikkeld. Bij de ontwikkeling en uitvoering van deze nieuwe dienst is gebruik gemaakt van innovatieve samenwerkingsvormen en werkprincipes. Deze zogenaamde open innovatie aanpak is ondersteund door de Document Services Valley (www.documentservicesvalley.com), een nieuw open innovatie center van Océ.

Over de Hogeschool van Amsterdam

Met 45.000 docenten, medewerkers en studenten behoort de HvA tot de grootste onderwijsinstellingen van Nederland. Momenteel bouwt de Hogeschool van Amsterdam een nieuwe, unieke leer- en werkomgeving: de Amstelcampus. De Amstelcampus vormt straks een mix van studeren, werken, wonen en recreëren

Rate this post

Print Friendly