Utrecht, 14 november 2011 – Allwrite, leverancier van bijzondere schrijfproducten, brengt papier op de markt dat 100% boomvrij is. AllwritePaper is een zeer milieuvriendelijke papiervariant die wordt gemaakt van calciumcarbonaat, een veel voorkomende stof in rotsen en stenen. Het nieuwe papier is zeer duurzaam en volgens Allwrite het antwoord op de grootschalige bomenkap voor papierproductie en -verbruik. Bij de productie van AllwritePaper wordt bovendien geen water, chloor of bleekmiddel gebruikt.

Het ‘stenen papier’ is vanaf vandaag voor bedrijven en consumenten onder andere beschikbaar in de vorm van een handzaam notitieboekje met 50 pagina’s boomvrij papier. Doordat het papier niet-giftige polyetheen uit gerecycled materiaal bevat, is het water- en vormvast. Dat maakt AllwritePaper uitermate waterbestendig. Hierdoor is het notitieboek ook in de regen of in vochtige omstandigheden prima te gebruiken. Door de onoplosbaarheid van de grondstoffen behoudt het papier zelfs onder water haar vorm. Het AllwritePaper notitieboek kan los of samen worden aangeschaft met de Fisher Space Pen, de astronauten-pen die in alle posities en onder alle omstandigheden schrijft.

Voor de zakelijke markt biedt Allwrite producten waarbij vormvastheid gecombineerd wordt met goede printmogelijkheden. Daartoe behoren onder meer eco-vriendelijke etiketten, luxe papieren tassen, business cards en muismatten. Allwrite biedt haar papier ook aan de grafische markt,waar regenbestendig papier, dat geen gebruik hoeft te maken van een milieubelastende plastic coating, van grote waarde is.

AllwritePaper bestaat uit 80% calciumcarbonaat (CaCo³) en bevat 20% high-definition polyetheen (HDPE). AllwritePaper kan na gebruik worden verwerkt als gewoon plastic afval en aan de basis staan van nieuwe producten als plastic tassen, bloempotten en speelgoed.

Rate this post

Print Friendly