The Document Foundation (TDF) kondigt LibreOffice 3.4.4 aan, een verbeterde versie van het bekroonde vrije officepakket voor Windows, Mac en Linux.

LibreOffice won onlangs InfoWorld’s BOSSIE prijs voor beste open source software van 2011, en de Open World Forum Experiment prijs voor meest populaire software.

Ook in Nederland en Vlaanderen is LibreOffice actief. Afgelopen weekend waren er op de T-Dose conferentie in Eindhoven, waar jaarlijks vele open source gemeenschappen uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten, vier sprekers uit de LibreOffice gemeenschap.

Andras Timar van SUSE, die de lokalisatie van LibreOffice coördineert,

zegt: “Dankzij de bijdrage van Michael Bauer, een vrijwilliger die de Scottish Gaelic vertaling op zich nam, en de hele gebruikersomgeving in een paar maanden vertaalde, heeft LibreOffice 3.4.4 er weer een nieuwe vertaalde versie bij. Het totaal staat nu op 105. Dit toont de grote waarde aan van copyleft licenties voor eindgebruikers software, omdat LibreOffice nu het belangrijkste officepakket is waar het de bescherming van cultureel erfgoed betreft, vooral als het aantal sprekers van een taal niet voldoende is om het voor grote bedrijven aantrekkelijk te maken om te investeren in de vertaling van software.”

TDF en LibreOffice zullen vandaag ook op het podium staan van de Libre Software World Conference (LSWC) in Zaragoza. Jesus Corrius, lid van het bestuur, zal daar een keynote geven over “TDF: the home of LibreOffice”.

De LSWC het belangrijkste evenement voor vrije software in Spanje, en de aanwezigheid van een lid van het bestuur van TDF laat zien dat het project het belangrijk vindt om een grote en diverse Spaans-sprekende gemeenschap te hebben, waarin elke locale gemeenschap in Europa en Amerika kan groeien en meedoen binnen een enkel wereldwijd project.

LibreOffice 3.4.4 is per direct te downloaden :  http://nl.libreoffice.org/download/  .

Extensies voor LibreOffice zijn beschikbaar op de volgende locatie:  http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

Overzicht van verbeteringen in LibreOffice 3.4.4 ten opzichte van versie 3.4.3:

–  http://ftp.snt.utwente.nl/pub/software/tdf/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-4-release-3.4.4.1.log

http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-4-4-release-3.4.4.2.log

De blog van The Document Foundation: – http://blog.documentfoundation.org/

Over The Document Foundation (TDF)

The Document Foundation is een open, onafhankelijk en zelfsturende meritocratische organisatie, die is gefundeerd op tien jaar toegewijd werk van de OpenOffice.org Community. TDF is gestart in het vertrouwen dat de cultuur die hoort bij een onafhankelijke stichting, het beste boven brengt in zakelijke en vrijwillige deelnemers, en zal zorgen voor het beste vrije officepakket. TDF staat open voor ieder individu die instemt met zijn basiswaarden en die bijdraagt aan de activiteiten, en verwelkomt ook bijzonder deelname van bedrijven, bijvoorbeeld door het sponsoren van individuen die als gelijke samenwerken met anderen deelnemers in de gemeenschap. Eind september 2011 heeft TDF wereldwijd 136 leden en meer dan duizend vrijwilligers en deelnemers.

Rate this post

Print Friendly