RPost’s platform om professioneel en rechtsgeldig digitale post per e-mail te versturen, heeft de VGP Post Award 2011 gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens het evenement DLC 2011 in Arnhem op 8 november.

RPost, opvolger van prijswinnaar 2010 GreenCityDistribution, levert rechtsgeldig bewijs van verzending, bezorging, tijdstip en inhoud van het bericht. Hierdoor kunnen alle documenten die nu nog per envelop worden verzonden, veilig en rechtsgeldig (eventueel ook aangetekend) via e-mail worden verzonden. Daarnaast biedt RPost de mogelijkheid contracten digitaal te ondertekenen. Bijzonder is dat de ontvanger geen software hoeft te installeren en ook niet bijvoorbeeld met een wachtwoord hoeft in te loggen.

De keuze voor de winnaar, die een fraai beeldje (‘Chapeau’) ontving, kwam tot stand na een gewogen beoordeling door de vakjury, waar een maand eerder de leden van de VGP uit alle inzendingen de drie genomineerden voor de award hadden gekozen. Naast RPost waren SSLPost, eveneens met een digitale postdienst, en AcceptEmail genomineerd. AcceptEmail is gespecialiseerd in het factureren en betalen van rekeningen en herinneringen via e-mail of sms.

Met het oog op de veranderende postmarkt, mocht de focus van de inzenders voor de award behalve op traditionele postdiensten, ook op multichannel bezorging en postdigitalisering liggen. Niet toevallig bewegen alledrie de genomineerden zich in het digitale segment van de markt.

Juryvoorzitter De Jong prees de kwaliteit van alle inzendingen. Eén van de criteria die de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) hanteert bij de verkiezing van de eigen award voor het meest innovatieve idee, product of ontwikkeling op het werkterrein van de postmarkt in de meest brede zin van het woord, is marktpotentieel. AcceptEmail heeft op dit moment met 120 klanten en vier miljoen digitale afleveradressen al een bewezen marktpotentieel. De focus op de digitale factuur heeft hen een voorsprong gegeven. Leden van de VGP verzenden echter alle vormen van post, zien daarin een toenemende trend van digitalisering en hebben op termijn het meeste belang bij een bedrijf dat potentieel in staat is de hele fysieke poststroom om te zetten naar digitale bezorging. In deze ontwikkeling komen RPost en SSLPost hen tegemoet. RPost is volgens de jury op deze weg het verst, met een bewezen trackrecord, een goede aansluiting op de bestaande postlogistiek en een heldere marktpropositie.

De jury

De jury bestond dit jaar uit:

– Juryvoorzitter Peter de Jong, directeur Sequoia Service Communication.

– Bert Aerts, coördinator voor het postbeleid Ministerie van Economische Zaken.

– Jan Kloeze, hoofdredacteur VIP/Doc.

– Alfred Köbe, chairman Postal User Group (PUG).

– Jan van Nunen, (Categoriemanager Post, Rijksoverheid).

 

Over de VGP

De Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) is een initiatief van grote verzenders van geadresseerde post op de Nederlandse postmarkt. Sinds 15 augustus 2006 heeft een aantal organisaties hun krachten gebundeld. Inmiddels zijn de leden van de VGP, met gezamenlijk 1,3 miljard poststukken per jaar, verantwoordelijk voor meer dan 25% van de totale geadresseerde postmarkt in Nederland. Het doel van de VGP: belangenbehartiging en het delen van kennis tussen de leden op het gebied van documentenverwerking en postvervoer

Rate this post

Print Friendly