AMSTELVEEN, 10 november 2011 – Canon Europe – wereldwijd marktleider in imaging oplossingen – wordt voor het eerst ‘Leader’ genoemd in het Gartner Managed Print Services Magic Quadrant-rapport 2011[1]. De Magic Quadrant-rapporten van Gartner bieden een grafische momentopname van de richting van de markt, de marktgroei en de deelnemers. De positie van leveranciers is afhankelijk van hun prestaties binnen twee hoofdcategorieën: de mogelijkheid taken uit te voeren en de volledigheid van hun visie.

Belangrijke mijlpaal

“De vermelding van Canon in het kwadrant ‘Leaders’ voor Managed Print Services is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze propositie in dit marktsegment. Canon heeft een volwaardig aanbod op het gebied van Managed Print Services ontwikkeld, waarbij zij de productie van documenten en daaraan gekoppelde bedrijfsprocessen beheert en optimaliseert”, zegt Greg Wilson, European Business Strategy Marketing Manager van Canon Europe. “Een propositie die wordt versterkt met een consistent wereldwijd raamwerk dat kan worden aangepast aan regionale omstandigheden. Wij werken samen met klanten om meerwaarde te bieden die gepaard gaat met betere sturingsmogelijkheden en continue verbeteringen door de inzet van onze expertise op het gebied van afdrukbeheer en consultancy.”

In de definitie van Gartner zijn ‘Leaders’ “in staat Managed Print Services (MPS) te bieden aan een breed scala van klanten – waaronder de grootste en geografisch meest verspreide ondernemingen – en daadwerkelijk over een wereldwijde reikwijdte beschikken. Ze dienen niet alleen aan te tonen dat ze in staat zijn de MPS van vandaag te leveren, maar ook over het inzicht, initiërend vermogen en de middelen te beschikken om het MPS van morgen te ontwikkelen. Kenmerkend voor Leaders is dat ze elk aspect van MPS verbeteren en uitbreiden met diensten die zorgen voor meerwaarde. Met als resultaat dat ze regelmatig worden vermeld op de shortlist van grote en middelgrote klanten.”

Ook in het Gartner 2011 MFP & Printer Magic Quadrant rapport (G00219234) is Canon genoemd als ‘Leader’.

Voor meer informatie: www.canon-europe.com 

Over de Magic Quadrant-rapporten van Gartner

Het auteursrecht op Magic Quadrant 2011 berust bij Gartner, Inc. en de inhoud wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een bepaald moment en gedurende een specifieke periode. Het toont de analyse van Gartner en laat zien hoe leveranciers worden beoordeeld op basis van criteria voor een markt die door Gartner zijn gedefinieerd. Gartner geeft geen aanbevelingen voor een leverancier, product of dienst die wordt vermeld in het Magic Quadrant en geeft gebruikers van technologie evenmin het advies uitsluitend leveranciers te selecteren die in het Leaders-kwadrant staan. Het Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel bij onderzoek en houdt geen specifieke aanwijzing tot actie in. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af. Dit geldt tevens voor garanties inzake verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Rate this post

Print Friendly