Acco UK Ltd, Aylesbury, Bucks, 8 november 2011 – GBC, marktleider in documentafwerking, kondigt de nieuwe Magnapunch 2.0 aan. Deze bureauperforator brengt de productiviteit en rendabiliteit naar een volgend niveau dankzij de evolutionaire technologie. De Magnapunch 2.0 is uniek door zijn gepatenteerde randdetectietechnologie, waardoor foutieve perforaties vrijwel zijn uitgesloten. Dankzij de ‘slimme’ technologie van GBC – waardoor snellere insteltijden voor speciale afmetingen en ongebruikelijke formaten mogelijk zijn – kunnen we stellen dat de GBC Magnapunch 2.0 als eerste de elektro-mechanische papierperforators in het digitale tijdperk brengt. Het resultaat: een hogere productiviteit voor alle documentafwerking.

De slimme technologie van de Magnapunch 2.0 is ontwikkeld om de productiviteit van het perforeren te verhogen. Uit eigen onderzoek is gebleken dat de benodigde tijd voor het instellen van de perforators en het aantal foutieve perforaties de meeste frustraties veroorzaken. Beide problemen leiden tot een afname van de productiviteit en de winst.

Foutieve perforaties worden meestal pas ontdekt als de documenten al zijn gebonden. Het vervangen van deze pagina’s brengt onnodige verspilling met zich mee en vertraagt de productie. Dankzij de randdetectietechnologie van GBC ‘ziet’ de perforator wanneer het papier verkeerd is geladen en geeft dan automatisch een foutmelding aan de operator die de machine bedient, waardoor foutieve perforaties vrijwel zijn uitgesloten. Zodra de fout is hersteld, wordt de perforator binnen luttele seconden opnieuw ingesteld en kan de productie beginnen. De Magnapunch 2.0 is de enige bureauperforator op de markt met deze innovatieve randdetectietechnologie. De operator heeft meer vertrouwen dat het perforeren goed gaat, zodat de efficiëntie en productie toenemen.

Met de nieuwe, slimme insteltechnologie van de Magnapunch 2.0 kan de operator sneller maatwerk en/of ongebruikelijke formaten instellen. Vroeger moest dit handmatig gebeuren wat minder precieze resultaten opleverde. Nu hoeft de operator alleen maar het papierformaat in inches of centimeters in te voeren in het lcd-scherm, en de machine zorgt automatisch voor de juiste positie van linker randgeleider en de configuratie van de pinnen. De lcd-kleureninterface is voorzien van specifieke instelinstructies voor verschillende patronen en papierformaten en controleert de werking van het perforatieproces. Deze toonaangevende technologie neemt een groot deel van gokwerk uit elke perforatietaak en zorgt voor een enorme vermindering van het aantal fouten. Dit leidt tot hogere productiviteit, meer efficiëntie en hogere rendabiliteit.

De Magnapunch 2.0 bouwt voort op de best verkopende bureauperforators van GBC en garandeert, geheel in lijn met de huidige printengines, een grotere capaciteit, een eenvoudige bediening en een intuïtievere gebruikersinterface. Met een perforatiecyclus van een halve seconde en een krachtige motor voor continubedrijf kan de Magnapunch 2.0 49.000 vel per uur perforeren – ideaal voor grote volumes. Er zijn veel perforatiepatronen mogelijk met dertien verschillende gatenpatronen. De verwisselbare perforeerblokken zijn snel, veilig en zonder gereedschap aan te brengen. De perforator is eenvoudig te bedienen met behulp van een voetpedaal of een drukschakelaar op het bureaublad. De meeste perforatiepatronen zijn mogelijk voor papier tot 14”.

Rate this post

Print Friendly