‘s-Hertogenbosch, oktober 2011 – Océ-Nederland, toonaangevend leverancier in documentoplossingen, gaat nauw samenwerken met Anachron, specialist in e-documents en marktleider in elektronisch factureren in Nederland. Met het partnerschap willen beide partijen een leidende rol spelen in de transitie die zakelijke documentstromen ondergaan van papier naar digitaal.

On line communiceren

Documentstromen worden in toenemende mate digitaal. Zeker in zakelijke omgevingen worden steeds meer documenten, zoals facturen en polissen, bij voorkeur digitaal aan de gebruiker gepresenteerd. Die trend werd al in 2000 door Anachron herkend. De softwareontwikkelaar, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een vestiging in Joure, groeide uit tot een internationaal toonaangevende leverancier van e-invoicing applicaties voor internationale bedrijven en het MKB. Frank Hoekstra, CEO van Anachron, ziet de vraag naar oplossingen voor elektronische documenten snel toenemen, nu ook de wet- en regelgeving die ontwikkeling toestaat: “De wereld verandert in hoog tempo en communicatie vindt steeds vaker on line plaats.”

Interesse groeit

Océ heeft een sterke positie opgebouwd als leverancier van hoogvolume printsystemen en documentoplossingen bij grote, documentintensieve bedrijven en organisaties. Ook Ronald Walraven, Business Development Manager Software bij Océ-Nederland, stelt vast dat de interesse voor elektronische documenten groeit: “Uiteraard willen wij onze strategische regiefunctie behouden en dus mee kunnen praten over deze ontwikkelingen bij onze klanten. We hebben Anachron leren kennen als een serieuze en toonaangevende speler in deze snel veranderende markt.”

Volgens Walraven verdwijnt er inmiddels printvolume richting digitaal: “Het gaat dan niet alleen om het per e-mail versturen van een factuur. Steeds meer documenten worden via een persoonlijk portal aan de gebruiker gepresenteerd. Dat vereist nieuwe oplossingen. Océ is op multichannel gebied al heel ver en met Anachron breiden we de mogelijkheden verder uit.”

Samen succesvol

Océ en Anachron hebben al enkele projecten met succes samen uitgevoerd. Bij Volvo Cars Nederland trokken de partners samen op en werd een e-invoicing oplossing geïmplementeerd. Daarmee worden jaarlijks zo’n 150.000 facturen voortaan via een klantspecifiek webportal aangeboden. Walraven: “Naast onze printoplossingen spelen onze softwareoplossingen daar nu dus ook een belangrijke rol. Met Anachron kunnen we uitstekend inspelen op de nieuwe wensen van onze klanten.”

Partners bouwen voorsprong uit

Ton van Helvoort, Managing Director van Océ-Nederland, verklaart de keuze van Océ voor Anachron: “Zij spelen al lange tijd een belangrijke rol in deze specifieke markt en daar hebben ze een goede naam mee opgebouwd. Die reputatie wordt ook internationaal erkend: ze staan bij vrijwel elke belangrijke tender hoog in de top drie en dat biedt opdrachtgevers vertrouwen en zekerheid.” Frank Hoekstra is blij met Océ-Nederland als partner: “We willen graag onze groei blijven versnellen nu de markt in beweging komt. Alleen in samenwerking met een toonaangevende partij als Océ kunnen we onze voorsprong uitbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat dit partnerschap veel kansen biedt.”

Rate this post

Print Friendly