Gorinchem, 25 oktober 2011 – CRYPSYS, distributeur van ICT security-oplossingen, heeft Cryptshare voor Outlook geïntroduceerd. De high-end security-oplossing van Befine Solutions stelt gebruikers van Microsoft Outlook in staat om snel en veilig vanuit hun mailbox bestanden tot 2GB te verzenden. Het is een gebruikersvriendelijker en veiliger alternatief voor bestandsuitwisseling via FTP-servers en cloud-oplossingen.

Cryptshare laat Outlook-gebruikers bijlages tot 2GB toevoegen en plaatst in de e-mail automatisch een link naar het versleutelde bestand op de beveiligde Cryptshare-server. Dit ontlast de e-mailserver doordat de bijlage niet in de Exchange information store opgeslagen wordt. De ontvanger van het bericht kan het bestand veilig downloaden maar ook grote bestanden terug sturen zonder extra licentiekosten.

De Cryptshare-server bevindt zich achter de firewall van de gebruiker en de bestanden worden daar versleuteld op weggeschreven, met gebruik van 256-bit AES encryptie. In combinatie met verzending over een 256-bit SSL-verbinding en gebruik van complexe wachtwoorden, zijn de verzonden bestanden optimaal beveiligd.

Cryptshare is zowel te gebruiken in combinatie met een Microsoft Exchange-mailbox als een POP3/IMAP-account, zonder benodigde installaties of configuraties op de Microsoft Exchange Server. Eerder al introduceerde Cryptshare een serverversie en Lotus Notes-versie.

“Dit lost de grootste beperking van e-mail op en biedt meteen een betere ontvangstbevestiging”, zegt Marnix van Meer, CTO van CRYPSYS. “Het is de ideale oplossing ter vervanging van FTP-servers, die een drama zijn qua beheer.”

Marnix van Meer vervolgt: “Naast bouwtekeningen, software-bestanden, back-ups en multimedia-bestanden zien we dat gebruikers er ook voor kiezen om vertrouwelijke informatie te versturen zoals contracten en privacy gevoelige informatie, zonder dat deze via het e-mailsysteem kunnen uitlekken.”

Rate this post

Print Friendly