Toshiba Wipe-technologie maakt bij diefstal in één keer alle vertrouwelijke documenten onleesbaar

Toshiba introduceert als eerste leverancier van multifunctionals een reeks MFP’s met slimme harddiskbeveiliging. De Wipe-technologie in deze systemen maakt bij ongeoorloofde toegang opgeslagen documenten in één keer onleesbaar. Toshiba biedt de Wipe-technologie standaard in alle nieuwe SE-systemen van zijn e-STUDIO-lijn.

Veel organisaties hebben afdoende maatregelen genomen tegen internetaanvallen en virussen, maar zien vaak over het hoofd dat hun randsystemen de achilleshiel kunnen zijn van hun databeveiliging. Vertrouwelijke informatie vindt tegenwoordig een weg naar buiten via usb-sticks en smartphones, maar ook op de harde schijven van printers, copiers, scanners en multifunctionele apparatuur staan documenten tijdelijk opgeslagen. Met de Wipe-technologie helpt Toshiba om datadiefstal via MFP’s te voorkomen.

Encryptie op harddisk

De technologie werkt zo krachtig doordat de encryptie plaatsvindt op de harde schijf zelf in plaats van in de MFP. Bovendien moet de MFP zichzelf steeds met een unieke code identificeren voordat hij opdrachten op de harde schijf mag wegschrijven. Daarmee wordt de ideale diefstalbeveiliging gecreëerd. Zodra de schijf wordt ontkoppeld van het systeem, wordt de encryptiesleutel ogenblikkelijk gewist. Daardoor is alle informatie op de harddisk in één klap onleesbaar voor onbevoegden die de schijf op een ander systeem willen uitlezen.

Geen afbreuk aan performance

De Wipe-technologie van Toshiba is daarnaast een welkom antwoord voor organisaties die gedwongen werden om te kiezen tussen performance en databeveiliging. Om er zeker van te zijn dat gegevens niet in verkeerde handen vallen, moesten zij voorheen data onmiddellijk versleutelen of overschrijven, wat in sommige gevallen tot een performanceverlies van 50% kan leiden. De realtime-encryptie op de veilige harddisk van Toshiba levert daarentegen geen enkel performanceverlies op. De Wipe-technologie past uiteraard encryptie op het hoogste niveau toe: 256-bits AES.

Meer zekerheid bij einde levensduur

Aan het einde van de levensduur van de MFP’s hebben organisaties bovendien meer zekerheid over de vraag of alle vertrouwelijke informatie wel van het systeem is gewist. Voorheen was het wissen van harde schijven een tijdrovende klus van 2 tot 8 uur, die bij de leverancier werd uitgevoerd. Nu kan een Toshiba-medewerker ter plekke aantonen dat de gegevens onleesbaar zijn geworden. Het buiten werking stellen van een disk met Wipe-technologie kost immers maar enkele seconden.

Eerste MFP-leverancier met veilige harddisk

“Databeveiliging is nog nooit zo belangrijk geweest”, aldus Leon Verlaan, Marketing Manager bij Toshiba TEC Netherlands Imaging Systems. “Daarom zijn we er trots op dat we als enige MFP-leverancier een oplossing voor totale gegevensbeveiliging kunnen bieden die geen afbreuk doet aan de performance. Dankzij de ingebouwde veilige harddisk is het praktisch onmogelijk dat gevoelige informatie via onze MFP’s in verkeerde handen valt.”

Standaard op nieuwe SE-systemen

Toshiba biedt de Wipe-technologie vanaf 1 september standaard op alle e-STUDIO-kleurensystemen met de aanduiding SE.

Over Toshiba Tec

Toshiba Tec Netherlands Imaging Systems is in Nederland technologisch toonaangevend in digitale documentsystemen. Het productaanbod loopt uiteen van faxen en copiers tot en met professionele kleursystemen die een geïntegreerde documentoplossing vormen in de grootste netwerkomgevingen. Distributie vindt zowel rechtstreeks plaats aan klanten als via een dealernetwerk. Service en support worden centraal geleverd vanuit Houten.

Toshiba Tec in Nederland maakt deel uit van Toshiba Tec Corporation, een wereldspeler in informatiesystemen voor kantoor, detailhandel en industrie. Toshiba Tec is sterk aanwezig op vier continenten en haalt een wereldwijze omzet van circa € 3 miljard. Op haar beurt is Toshiba Tec grotendeels in handen van Toshiba Corporation; een van de grootste technologiebedrijven ter wereld

Toshiba bestaat al sinds 1875 en werkt met ruim 200.000 mensen vanuit 740 ondernemingen over de hele wereld aan een jaarlijkse omzet van circa € 50 miljard.

Rate this post

Print Friendly